Basisschoolkinderen maken lichtgevende lantaarns dankzij Yper Museum

09/11/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/11/18 om 16:31

Wie kent de traditie van het versieren van een biet voor het feest van Sint-Maarten nog? De laatste jaren waren die bieten steeds minder te zien tijdens het onthaal van de goedheilige man. Daar wil het Yper Museum nu verandering in brengen. Donderdag gingen alvast 300 basisschoolkinderen aan de slag om een vorderbiet voor Sint en Piet om te toveren tot een lichtgevende lantaarn.

"Eén van de belangrijkste doelstellingen van het Yper Museum wordt met deze activiteit al voor een stuk ingevuld", vertelt coördinator Sandrin Coorevits. "De komende jaren willen we het immaterieel cultureel erfgoed bij de bevolking van de Westhoek levendig houden en we gaan daar dan ook op inzetten door dergelijke activiteiten te organiseren. Voor het Yper Museum zijn z'n werking en de collectie middelen om inspirerende ontmoetingen tot stand te brengen. Dit kan heel divers: met generaties van zeer jong tot oud, met streek- en stadsbewoners, oud-Westhoekers en andere bezoekers, met 'sectoren' (onderwijs, zorg, welzijn...) of met andere erfgoedspelers. Deze actie maakt dus ook deel uit van het meerjare...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!