Basisschool Het Open Groene tevreden met vernieuwde schoolomgeving Marke

© Foto ED
Redactie KW

De werken in de schoolomgeving van het Open Groene in de Kalvariestraat zijn klaar. Dat vierden de leerlingen van de school donderdagnamiddag.

De kinderen van basisschool Het Open Groene werden donderdagnamiddag door het stadsbestuur getrakteerd met een boule de Berlin, als dank voor hun geduld tijdens de werken rond hun school in de Kalvariestraat. Ze kregen ook fietsbellen van ‘Kortrijk fietst’ om hun vernieuwde schoolomgeving te vieren.

Er waren veel problemen in de Kalvariestraat wat veiligheid betreft. Basisschool Het Open Groene ligt in een bocht en er werd altijd laat afgeremd. In september startten er werken om de nieuwe rijweg optisch te versmallen door okerkleurige fietssuggestiestroken.

De rijweg ter hoogte van ingang van de school is roodbruin om beter herkenbaar te zijn voor bestuurders. Aan de school is er nu ‘stiftverlichting’. Op de fietsoversteekplaats van het fietspad ‘Markebekepad’ werd het niveauverschil voor fietsers weggenomen en daar kwam een verkeersremmend plateau met duidelijke markering. De werken hadden een kostenplaatje van 183.588 euro.

Op donderdagavond is er een officiële opening voor de bewoners van de Kalvariestraat.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier