Basisschool Desselgem krijgt nieuwe turnvloer

Turnleerkracht Katrien Delie, directeur Gery Lambrecht en leerlingen van de school. © PNW
Redactie KW

Tijdens de zomer wordt de vloer van de turnzaal van de basisschool in de Pompoenstraat volledig vernieuwd. De huidige vloer wordt er vervangen door een multifunctionele rubbervloer. “Door het intensief gebruik in de tijd dat de turnzaal nog fungeerde als ontmoetingscentrum is deze ingreep echt hard nodig”, zegt directeur Gery Lambrecht.

“We zijn heel blij dat de vloer na al die jaren vernieuwd wordt”, begint directeur Gery Lambrecht. “Voor het ontmoetingscentrum De Coorenaar in 2012 de deuren opende, hielden zowat alle Desselgemse verenigingen hun eetfestijnen, fuiven en andere activiteiten in de turnzaal van de lagere school. De andere zalen in Desselgem, het POC en De Drie Sleutels, waren meestal te klein voor zo’n activiteiten. Onze turnvloer heeft daar erg onder geleden en na de opening van het nieuwe OC beloofde het stadsbestuur dat de vloer vervangen zou worden. Dat is nu het geval.”

“De werken kosten 58.000 euro en verlopen in twee fasen, die beiden in de zomervakantie gebeuren”, zegt schepen van onderwijs Jo Neirynck (CD&V). “In juli wordt het linoleum uitgebroken en komt er ook een nieuwe ondervloer. Die moet dan een tijdje uitharden, waarna in augustus een polyvalente rubbervloer gelegd wordt.” De aannemer begint op maandag 2 juli en zou eind augustus klaar zijn. “De vloer zal operationeel zijn voor de start van het nieuwe schooljaar.”

Overleg

De vernieuwing heeft ook gevolgen voor de speelpleinwerking, die in juli en augustus plaatsvindt op het schooldomein. “Hiervan waren wij nog niet op de hoogte”, zegt hoofdleidster Melissa Vanovenacker. “Bij regenweer wijken wij uit naar de turnzaal. Hopelijk kunnen we dit oplossen met de andere gebouwen die we mogen gebruiken, zoals de chalets.” De schepen vult aan dat er nog overleg aankomt: “Binnenkort zit ik nog samen met de directeur en het speelplein om ervoor te zorgen dat de overlast van de werken beperkt blijft.”

De nieuwe vloer is dezelfde als de rubbervloer die in de nieuwbouwklassen van de school ligt. “Er komen ook belijningen op de turnvloer, iets wat we nu nog niet hadden”, zegt de directeur. “Daardoor kunnen sportverenigingen de zaal eventueel naschools gebruiken. Ook schoolfeesten en het gebruik door de speelpleinwerking blijven mogelijk.” (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier