Bart Sabbe uit Wakken scoort zes medailles op het WK siervogels

09/02/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 14:03

De vinken van Bart Sabbe hebben voor het derde jaar op rij een reeks medailles op het WK siervogels gescoord. Hij behaalde met zijn vinken vier gouden en twee zilveren medailles en zette voor het eerst ook zijn botvinken voor competitie in. Dit jaar vonden de wereldkampioenschappen in het Italiaanse Cesena plaats.

Bart Sabbe (59) begon al op zijn 20ste met het kweken van vinken, maar zette die hobby 15 jaar op pauze om zich toe te leggen op het lopen van marathons. Op vandaag is hij ook voorzitter van joggingclub Mandeldal, die recent nog de Leffeloop organiseerde. "Een paar jaar geleden legde ik me echter weer toe op het kweken van vinken en drie jaar geleden nam ik voor het eerst deel aan het WK voor siervogels", vertelt Bart. "Veel mensen verwarren wat ik doe echter met vinkenzetten, maar dat is het met alle respect voor die hobby zeker niet. Ik leg me toe op het kweken van sierv...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!