Bart en Melissa kandidaat Prins en Prinses Carnaval in Staden

(Foto JCR)
Redactie KW

De nieuwe Stadense carnavalsraad stelde de eerste kandidaten voor de titel van Prins en Prinses Carnvaval voor. De verkiezing heeft plaats op zaterdag 26 januari in zaal Zonneheem.

Westrozebekenaars Peter Bervoets en Jens Haccour zijn al enkele jaren echte carnavalisten. Toen het koppel in Westrozebeke kwam wonen, kwam het idee om van Staden een echte carnavalsgemeente te maken. “Ik ben een geboren Limburger en kom dus uit een provincie waar carnaval heel belangrijk is. Ik Staden wil ik dan ook iets leuks op poten zetten”, vertelt Peter enthousiast.

Terwijl zijn partner Jens zich volop klaarstoomt voor de verkiezing van nationaal Regenboogprins tijdens het Roeselaarse carnavalsweekend, zochten Peter en de andere bestuursleden van de carnavalsraad naar kandidaten om zo een eerste carnavalsverkiezing te organiseren. Die verkiezing heeft plaats op zaterdag 26 januari 2019.

Melissa Devos (23) stelt zich kandidaat om de eerste Prinses Carnaval van Staden te worden. “Voor mij is de kandidatuur een enorme uitdaging. Ik wil plezier maken. Het carnaval wordt voor mij een echte uitlaatklep”, vertelt Melissa.

Bart Degroote (32) is de mannelijke kandidaat. “Aanvankelijk was mijn vriend Jonas kandidaat. Wegens gezondheidsredenen heeft hij mij gevraagd zijn campagne verder te zetten. Ik behoor nog niet lang tot de carnavalswereld, maar ik wil heel graag meehelpen om het carnaval in Staden op de kaart te zetten”, zegt Bart.

Carnavalsstoet

De carnavalsraad mochten inmiddels ook twee inschrijvingen ontvangen voor de verkiezing van het jeugdprinsenpaar. “De jeugd is onze toekomst. We willen dan ook een jeugdcarnavalsraad uit de grond stampen”, aldus Peter Bervoets. De carnavalisten bereiden zich ook volop voor om een stoet in Staden te organiseren. “Die komt er in 2020. Daarna willen we ieder jaar voor een andere deelgemeente kiezen”, besluit Peter Bervoets.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier