BarakFutur: "De som van vroeger en vandaag"

07/01/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 05/01/18 om 16:44

De Barakken, een bijzondere, levendige en volkse buurt in de grensstad Menen - letterlijk ingesloten tussen de Leie en de grens met Frankrijk - heeft een bijzondere geschiedenis, die zijn stempel blijft zetten op hoe de Barakken als buurt nu bestaat. Met het project 'Als de brug oren en ogen had' zette BarakFutur tijdens de zomer van 2017 een eerste voorzichtige stap in de buurt. De titel verwees naar de vele, schijnbaar verloren gegane verhalen die er over de buurt te vertellen zijn en die enkel bewaard lijken te zijn in het ijzeren geheugen van de Leiebrug.

Zo gingen kinderen van basisschool De Vlam aan de slag om verhalen van de Leiebrug te verbeelden. Ze kregen de opdracht om te schilderen wat de brug zou horen, mocht ze oren hebben. Uit die schilderijen werden drie exemplaren geselecteerd die samen het logo van BarakFutur vormen. Dertig bewoners van De Barakken werden door Karel Waignein via zijn artistieke concept Colored Emotions geportretteerd en door Tine Moniek met een persoonlijk gedicht vereeuwigd. Daarnaast ging Tine enke...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!