Bar à Backair in Oostrozebeke is nieuwste zomerbar langs het kanaal

Ivan de Backer heeft samen met zijn vrouw zijn café helemaal omgebouwd. © Foto CLY
Redactie KW

Het enige tuincafé van Oostrozebeke langs het kanaal Roeselare-Leie heeft nu ook een heel knappe zomerbar. Het café Otteca met ruime, zomerse veranda werd deskundig omgebouwd tot Bar à Backair, waar het heerlijk vertoeven is. Op zaterdag 16 juni wordt de nieuwste zomerbar officieel opengesteld voor het grote publiek, maar wij kregen al een voorsmaakje.

Ivan de Backer baat samen met zijn vrouw Nancy café Otteca uit, dat voor de gelegenheid werd omgedoopt tot Bar à Backair. “Ik ben al een jaar bezig met de uitbating van Otteca”, vertelt hij. “Dit is een geweldige locatie die mijn vrouw Nancy, die van Lendelede afkomstig is, ontdekte. Ikzelf ben afkomstig van Wieze en ben in feite de liefde gevolgd. Voor mij was het een beetje een sprong in het onbekende. Vorige zomer bouwden we al een terras voor 100 man, maar na drie weken was dat veel te klein. Elk weekend zat het stampvol. Uiteindelijk zagen we ons verplicht om het terras uit te breiden. Door dat succes kwam het idee in ons op om de locatie om te toveren tot een zomerbar, een fenomeen dat nu overal een beetje aanslaat.”

Aanlegsteigers

“Ik heb meteen de koe bij de horens gevat en ben begonnen aan de uitbouw van een unieke locatie, die met heel veel attracties voor kinderen echt op families gericht is”, gaat Ivan verder. “Ik heb zelfs een terras gebouwd met een tweede verdieping met zicht op het kanaal. Straks worden ook aanlegsteigers voor jetski’s voorzien en de kans is groot dat er nog een brug gebouwd wordt over de Kanaalweg ernaast, zodat de watersporters onze locatie kunnen bereiken zonder de weg te moeten dwarsen. Alleen moet ik daarvoor nog de toestemming krijgen. Het wordt alleszins een schitterend stekje met parasols, ligweide, verschillende bars en op zaterdag komen er bekende dj’s muziek draaien. Ik hoop ieder jaar de locatie te kunnen ombouwen tot een zomerbar en ben nu al van plan om ook een winterbar te installeren, na een paar maanden pauze.”

WK op groot scherm

Zal de (zoveelste) zomerbar wel rendabel zijn? “Vorig jaar haalden we in de maanden juli en augustus gemakkelijk 400 bezoekers, zonder de minste publiciteit. Met de uitbouw en aanpassingen die we nu al gedaan hebben, wordt het zeker opnieuw een succes. Mocht ik nog iemand vinden die wil meestappen in dit project, ben ik ook nog van plan om een waterpartij aan te leggen, want kinderen spelen nu eenmaal graag in het water bij warm weer.”

De zomerbar zal tot 23 september elke dag open zijn vanaf 14 uur. “In het café zelf hebben we ook nog een unieke ruimte voorzien om vanuit zetels het WK op groot scherm te volgen. Voor liefhebbers is er ook nog het danscafé dat er vroeger al was. Ik ben er zeker van dat dit een schot in de roos wordt, aangezien je voor de dichtste zomerbar anders naar Tielt of Waregem moet.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier