Band van verongelukte drummer maakt eenmalige comeback

25/10/17 om 12:51 - Bijgewerkt om 12:49

Miava, de Lichterveldse band die na het overlijden van drummer Jelle Tommeleyn ophield te bestaan, maakt op zaterdag 28 oktober een eenmalige en korte comeback. Dat doen ze op 'Hardt', het evenement dat die avond plaatsvindt ter ere van de verongelukte muzikant.

Band van verongelukte drummer maakt eenmalige comeback

Jelle Tommeleyn. © Melanie Soenen

Zaterdag vindt in JC Tranzit in Kortrijk de eerste editie plaats van Hardt. Op dat muzikale evenement treden vijf bands op: Shht, Every Stranger Looks Like You, Future Old People Are Wizards, The Heavy Crown en Comet Street.

Het evenement wordt georganiseerd door vrienden en familie van Jelle Tommeleyn, de 24-jarige muzikant uit Sint-Henricus (Torhout) die in februari 2016 om het leven kwam bij een ongeval met vluchtmisdrijf langs de Brugsebaan in Lichtervelde. Bedoeling is dat Hardt een muzikaal eerbetoon wordt aan Jelle. "Zoals een herdenkingsmis, maar dan één die Jelle beire zou gevonden hebben", klonk het eerder al bij zijn vriendin Melanie Soenen, die het evenement mee organiseert.

Speciaal optreden

Twee van de vijf bands op de affiche van Hardt hebben een rechtstreekse link met Jelle. The Heavy Crown was één van de drie bands waarin Jelle drumde, Comet Street is dan weer de opvolger van het in Lichtervelde en omstreken erg bekende Miava, ook één van Jelles bands.

Miava, met van links naar rechts Jelle Reynaert, Jelle Tommeleyn, Thijs Vangheluwe en Brecht Vanvyaene.

Miava, met van links naar rechts Jelle Reynaert, Jelle Tommeleyn, Thijs Vangheluwe en Brecht Vanvyaene. © Melanie Soenen

Speciaal voor de gelegenheid zal Comet Street, dat op Jelle na uit alle voormalige leden van Miava bestaat, enkele nummers van Miava ten berde brengen. Achter de drums zit Ace Zec, producer van het enige album van Miava en ex-drummer van onder meer Nailpin en Customs.

"We zullen waarschijnlijk twee nummers van Miava spelen", zegt bassist Thijs Vangheluwe. "We doen dat als eerbetoon aan Tommelingsje, om hem dichter bij het evenement te brengen. Maar sowieso wordt het raar om die nummers te brengen zonder hem. Ik vermoed dat dat heel zwaar wordt, maar tegelijkertijd is het een mooi eerbetoon. Het voelt dus heel dubbel aan."

Met de bus

Uitbater Sander Haeghebaert van café De Piraat legt trouwens een bus in naar Hardt. Vertrek om 18.45 uur aan het café. De kostprijs per persoon voor de busreis is afhankelijk van het aantal reizigers. Info in het café.

Hardt vindt plaats op 28 oktober, vanaf 19 uur. Tickets kosten 7 euro in voorverkoop en zijn verkrijgbaar in De Piraat, Topdisc Torhout en Drums & Co in Gits. Aan de deur betaal je 10 euro.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!