Balletschool Marie-Ellen brengt 'Ma chère Yvonne' in Kursaal Oostende

14/04/18 om 17:36 - Bijgewerkt op 17/04/18 om 14:21

Op zaterdagavond 5 mei voeren de 140 leerlingen van balletschool Marie-Ellen voor de twintigste keer een avondvullend balletprogramma op. In het kursaal van Oostende brengen ze in 'Ma chère Yvonne' een choreografie met sfeerbeelden van Oostende tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Balletschool Marie-Ellen brengt 'Ma chère Yvonne' in Kursaal Oostende

Enkele jongeren van balletschool Marie-Ellen, met centraal het liefdeskoppeltje Yvonne en Georges, die op zaterdag 5 mei het stuk 'Ma chère Yvonne' zullen dansen. © foto BVO

Balletschool Marie-Ellen is doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in Oostende. Meisjes en jongens die tijdens hun vrije tijd ballet willen volgen, zijn er welkom. Marita Engels en haar man Wilfried Dedrie schreven zelf het verhaal van 'Ma chère Yvonne' . "De voorstelling in het kursaal vangt aan met jongeren in 2018 die een zolder opruimen", schetst Marita. "Ze vinden souvenirs en post van 100 jaar oud. Zo duiken ze in het verleden. Oostende kreeg het tijdens de Eerste Wereldoorlog moeilijk. Aan het front was het leven een hel. Midden in al dat tumult schrijft het koppel Yvonne en Georges hun liefdesverhaal. Al de leerlingen van Balletschool Marie-Ellen dansen mee: van de klas met kinderen met een beperking en de kleuters tot de volwassenen. Zo'n veertien klassen, goed voor een 140-tal dansers, brengen hun choreografie."

"De oudste klassen zijn al van begin dit schooljaar bezig met oefenen aan hun stukken, de kleuters en jongsten zijn in januari gestart. Daarnaast zorgen we ook zelf voor het decor en de kostuums. Alles is selfmade. We krijgen daartoe de hulp van een team van mensen. Het resultaat van deze intense voorbereiding is binnenkort dus te bewonderen in het Kursaal", besluit Marita Engels.

(BVO)

Voor de balletopvoering van 'Ma chère Yvonne' op zaterdag 5 mei om 20 uur in het kursaal kunnen kaarten gekocht worden bij Toerisme Oostende op het Monacoplein, 18 euro voor rang 1 en 16 euro voor rang 2. Kinderen tot zes jaar en 65+ers krijgen twee euro korting.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!