AZ Groeninge bant de sigaret aan de ingang, werknemer Valerie stopt na 30 jaar

31/05/18 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

AZ Groeninge is zo goed als rookvrij: er zijn nog vier rookpunten op de campus Kennedylaan waar mensen een sigaret mogen opsteken. "We zijn een gezondheidscampus en willen het goede voorbeeld geven", aldus Stefaan Lammertyn. Medewerkster Valerie Delva heeft intussen de sigaret vaarwel gezegd. "Mijn kinderen zijn in elk geval blij."

Deze week werd 'Generatie Rookvrij' gelanceerd, een oproep tot meer rookvrije plaatsen. De bedoeling is om toekomstige generaties te beschermen tegen tabaksverslaving. AZ Groeninge springt mee op de kar. "We zijn zelf al een tijdje bezig met de campagne 'Welkom in een rookvrij AZ Groeninge'. We willen als ziekenhuis en zorgverlener het goede voorbeeld geven", stelt communicatieverantwoordelijke Stefaan Lammertyn. "Op de campus Kennedylaan mag er nog op vier plaatsen gerookt worden. Dat zijn de rookpunten, overdekte ruimtes waar een asbak staat. Op all...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!