Avelgems omnisportveld komt aan de Stampkotstraat

© GBA
Redactie KW

De jeugdraad was al langer vragende partij maar nu ook de gemeenteraad zijn fiat gaf, komt er een omnisportveld in het centrum van Avelgem. Schepen van Jeugd Tom Beunens ziet een ideaal ontmoetingscentrum in open lucht voor zich.

Schepen Tom Beunens (SP.A) vroeg en kreeg de goedkeuring voor de aanleg van een omnisportveld. “Vanuit de jeugdraad wordt al geruime tijd geijverd voor een omnisportveld. Het zal fungeren als een ontmoetingsruimte voor jong en oud en tegemoet komen aan de specifieke sport-, speel- en ontmoetingsnoden“, aldus Tom Beunens.

Geen verlichting

De realisatie gebeurt in twee delen: eerst de aanleg van de verharding in asfalt, daarna het plaatsen van de omnisportconstructie. Beide werken worden geraamd op 55.000 euro. Er werden al bezoeken gebracht aan Brugge, Torhout, Kluisbergen, Menen en Middelkerke, waar er al omnisportvelden zijn. De constructie zal een open robuuste vormgeving hebben en een neutraal karakter, passend voor een bewoonde omgeving. Er zal gezorgd worden voor een goede geluidsdemping en alle materialen zullen duurzaam en graffiti- en vandalismebestendig zijn.

Er komt geen extra verlichting en daarbij had Jan Kempenaire (Gemeentebelangen) toch zijn bedenkingen: “Er zijn periodes dat het vroeg donker is en zonder bijkomende verlichting kunnen de jongeren er geen gebruik van maken.”

Tom Beunens reageerde: “Dat is een keuze die men gemaakt heeft om veiligheidsredenen en zo om hangjongeren te vermijden. Ik denk wel dat de zomerperiode een compensatie zal bieden voor de dagen dat het vroeg donker is.” Het omnisportveld wordt voorzien ter hoogte van de Stampkotstraat, op het gras vlak achter het klein speelpleintje. Er werd gekozen voor een plaats binnen de hoofdgemeente Avelgem. “Daar bevindt zich de grootste groep van onze jongeren, er zal ook gebruik van gemaakt worden door scholen, de Chiro en sportclubs.”

(Geert Balcaen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier