Auto rijdt gasleiding aan: gevaarte blijft op straat liggen in Ingelmunster

12/10/18 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:56

De beruchte gasleiding van Ingelmunster lijkt maar niet onder het kanaal te raken. Normaal zou de aannemer de werken vandaag uitvoeren, maar een automobilist reed de leiding gisterenavond aan.

Auto rijdt gasleiding aan: gevaarte blijft op straat liggen in Ingelmunster

© GF

De 300 meter lange gasleiding is stilaan een nagel aan de doodskist van Ingelmunster. De boring onder het kanaal Roeselare-Leie nam veel meer tijd in beslag dan aanvankelijk voorzien. "Een blok massieve klei in de ondergrond was de boosdoener", aldus burgemeester Kurt Windels. "De aannemer zette uiteindelijk een erg zware boormachine in en slaagde erin om de weg vrij te maken."

Aanvankelijk zou de gasleiding - die in het midden van de Kortrijkstraat ligt - nog voor 1 september doorgetrokken worden, maar de plannen liepen anderhalve maand vertraging op. Deze ochtend zou het gevaarte dan toch de ondergrond in verdwijnen, maar dat was buiten een automobilist gerekend... Die reed donderdagavond de buis aan en zorgde zo op een drietal plaatsen beschadigd.

"De leiding moet dus eerst hersteld worden en het doortrekken is uitgesteld tot volgende week. De wet van Murphy speelt ons duidelijk parten", zucht Kurt Windels.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!