Authentiek woonschip uit 1889 ligt te koop in Brugge

© MM
Redactie KW

Langs de Ringvaart in Brugge ligt een authentieke rijnaak te koop. Het schip RIO Claro werd gebouwd in 1889 en is volledig aangepast aan de moderne noden van een woonschip. Sterker nog: het is met een lengte van 77 meter en bewoonbare oppervlakte van 760 vierkante meter de grootste in de ruime omgeving van Brugge. Acht slaapkamers, drie badkamers en ruim terras inbegrepen.

Vele Bruggelingen was het ongetwijfeld al opgevallen: het imposante schip Rio Claro langs de Ringvaart heeft een bordje ‘Te koop’ aan de romp hangen. Het is eerder uitzonderlijk dat zo’n uniek eigendom op de markt komt. Het woonschip is in zeer goede staat en meteen instapklaar voor potentiële kopers. De bewoonbare oppervlakte van 760 vierkante meter spreekt alvast tot de verbeelding. Aan ruimte is er dan ook geen gebrek. Het schip is onderverdeeld in verschillende compartimenten en telt alles samen acht slaapkamers en drie badkamers. Eenmaal binnen worden bezoekers ondergedompeld in een authentieke, gezellige sfeer. Het uitzicht op de Brugse molens maakt de ligging tot een absoluut pareltje. “Al houden wij zeker niemand tegen om een eigen ligplaats te kiezen”, verduidelijkt Sarah Verbeke van Engel & Völkers.

Rijke geschiedenis

De toekomstige koper van het schip krijgt er alvast een stukje geschiedenis bij. De historische rijnaak werd gebouwd in 1889 en is gemaakt uit zuiver kwalitatief staal. Concreet zorgt dat ervoor dat de romp goed is bestand tegen erosie van het water. “Doorheen de jaren kreeg het schip verschillende opknapbeurten”, aldus Sarah Verbeke. “In 1998 vormde de eigenaar het ruim volledig om tot woonschip. Het is op die manier een exclusief eigendom met tal van mogelijkheden geworden. Ook kantoorruimtes kunnen hier perfect ondergebracht worden. Wat uiteraard een fantastische werkomgeving zou opleveren.”

Authentiek woonschip uit 1889 ligt te koop in Brugge
© MM

Die woorden blijken na een rondleiding niet gelogen. De volledige inrichting bestaat uit kwalitatieve materialen. De verschillende zithoeken en grote keuken vormen daarbij een absolute troef. Het voorste ruim doet momenteel dienst als atelier. Al kan ook dat perfect omgebouwd worden naar eigen wensen. “Het is zeldzaam dat een woonschip zoveel ruimtes heeft. Al hoeft dat niet te verbazen als je naar de afmetingen kijkt. Een gemiddelde woonboot is 35 meter lang. De Rio Claro heeft een lengte van 77 meter. Dat spreekt voor zich”, verklaart Sarah Verbeke de grote oppervlaktes. Leuk detail: ondanks de verzorgde aankleding verlies je op geen enkel moment het echte schipgevoel.

Stuurmanshut

Een andere trekpleister aan boord is het ruime binnenterras dat de leefruimte verbindt met het slaapgedeelte. Al is dat lang niet het enige beschikbare terras. Buiten is een ruimte voorzien van ongeveer twintig vierkante meter die een oase van rust vormt. De authentieke stuurmanshut, verschillende haarden – waaronder een leemkachel – en twee Cummins motoren om te varen maken het volledige plaatje van het woonschip af. Voor meer informatie en prijzen kunnen geïnteresseerden terecht bij vastgoedkantoor Engel & Völkers Brugge.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier