Armoedewandeling A’kzie toont persoonlijke Kortrijkse verhalen

© Jasmien Aernout
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Dinsdagnamiddag trokken de eerste deelnemers van de digitale wandeling ‘Achter elke gevel een verhaal’ door Kortrijk. Naar aanleiding van de Wereldverzetdag tegen armoede leidt A’kzie je langs twaalf getuigenissen over leven in armoede.

Omdat A’kzie, de vereniging waar armen het woord nemen, verhalen over armoede van achter de muren wil halen, creëerde ze een digitale wandeling en lanceerde ze die op de jaarlijkse Wereldverzetdag tegen armoede op 17 oktober.

De armoedewandeling neemt je mee langs twaalf persoonlijke verhalen op locaties in de stad die van betekenis zijn voor de mensen die getuigen. Onder meer het CAW, de nachtopvang en het kaartershuisje op het Plein komen aan bod. De vereniging wil met de verhalen naar buiten komen om de problematiek bespreekbaar te maken. Niet alleen tussen mensen in armoede onderling maar ook met hulpverleners, de overheid en de samenleving in het algemeen. A’kzie vond twaalf mensen bereid om hun persoonlijke verhaal via een filmpje te vertellen waardoor deelnemers beter begrijpen wat leven in armoede betekent.

Armoedewandeling A'kzie toont persoonlijke Kortrijkse verhalen
© Jasmien Aernout

Wie de wandeling wil doen, krijgt na inschrijving een QR-code om de filmpjes te downloaden op een tablet van A’kzie of op een eigen smartphone of ander toestel. De vereniging biedt de mogelijkheid vorming of een gesprek met betrokkenen aan de wandeling te koppelen.

A’kzie werkte voor de wandeling samen met medialab Quindo, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Unie der Zorgelozen, VormingPlus, de Woonclub, VDAB Werkwinkel, OCMW Kortrijk, Stad Kortrijk en de provincie West-Vlaanderen.

Info ‘Achter elke gevel een verhaal’:

Start en aankomst bij A’kzie, hoek Veemarkt en Slachthuisstraat

Reservatie (14 dagen op voorhand) via akzie@live.be of 0474/37.64.31 (Ingrid) of 0479/05.55.25 (Liesbet).

Kostprijs: 150 euro per groep

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier