Arlette neemt afscheid van haar café De Pompe

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Arlette Deschuyttere (67) neemt na 38 jaar trouwe dienst afscheid als cafébazin van café De Pompe in de Barakken. Sinds 1985 tapt ze pintjes in haar geliefde ‘De Pompe’, al was het wel geen liefde op het eerste gezicht.

Al op 15-jarige leeftijd begon Arlette Deschuyttere te werken als verkoopster. “Dit was destijds in Moeskroen, toen al in een benzinestation. Daarbij was er ook een winkeltje waar we allerhande rookwaren verkochten.”

Pinten tappen

In 1980 baatte Arlette haar benzinestation uit in De Barakken tot deze vijf jaar later opgekocht werd door Bavik. “Ons tankstation mocht toen blijven, maar de winkel werd vervangen door een café. Ik mocht kiezen: pinten tappen of de biezen pakken. Met veel tegenzin ben ik beginnen pintjes tappen en achteraf gezien heb ik daar geen seconde spijt van gehad”, aldus nog Arlette.

Volgens Arlette telt De Barakken wel een 30-tal tabakszaken. Toch runt zij vandaag nog samen met haar dochter een tabakswinkel recht tegenover het café. “Er zijn inderdaad heel veel tabakszaken in de buurt, maar als je er eentje moet uitkiezen, moet je bij ons zijn in de ‘Straffen Toebak’“, lacht dochter Virginie Breye (42). Moeder en dochter runnen vandaag nog deze zaak, samen met Frederik, de man van Virginie.

Café De Pompe zoekt momenteel nog naar een nieuwe uitbater. “We hebben al een geschikte kandidaat in het vizier. Het moet ook goed klikken tussen ons en de klanten, we houden jullie op de hoogte. Ik zal in ieder geval mijn trouwe klanten hard missen”, aldus Arlette.

Welverdiende rust

Na jarenlang hard werken zal Arlette met veel plezier haar welverdiende rust omhelzen. “Nu zal ik een beetje congé nemen. Voortaan zal ik me nu ook meer kunnen bezighouden met mijn kleindochter Louise. Ook mijn moeder van 92 jaar vraagt dagelijkse veel verzorging”, besluit Arlette.

(NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier