ARhus Roeselare wint gouden Bib Web Award voor project rond hartritmestoornissen

05/12/17 om 12:43 - Bijgewerkt om 13:13

Op 4 december reikte de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en toepassingen binnen de Bibliotheek-, Documentatie- en Informatiesector in Vlaanderen.

ARhus Roeselare wint gouden Bib Web Award voor project rond hartritmestoornissen

Sara Clauw, verantwoordelijke collectie, en Yves Rosseel, algemeen directeur © BC

Kenniscentrum ARhus in Roeselare viel in de prijzen met het project 'Week van het Hartritme' in de categorie 'Altijd Wijs'. Deze omvat de beste activiteiten of toepassingen rond mediawijsheid voor volwassenen en/of senioren. ARhus kaapte de gouden 'Altijd Wijs' Award weg. De zilveren en bronzen Bib Web Award in deze categorie gingen naar respectievelijk de projecten ODILE van Bibliotheek Oostende en Mediawijsheid bij kansarmen van Bibliotheek Geraardsbergen.

Bibliotheek Kortrijk en Muntpunt Brussel volgden op de 4e en 5e plaats in deze categorie. Een volledig overzicht van de winnaars van de Bib Web Awards 2017 is te vinden op http://bibwa2017.blogspot.be.

"We danken onze partners bij AZ Delta en Fibricheck, de collega's en al wie dit mee mogelijk gemaakt heeft!" aldus een tevreden algemeen directeur, Yves Rosseel.

Tijdens de 'Week van het Hartritme' in 2016 konden bezoekers in ARhus hun hart laten testen op voorkamerfibrillatie via een medische app 'FibriCheck', in samenwerking met de dienst Cardiologie van AZ Delta en de Limburgse start-up Qompium. Hoofdcardioloog dr. Karl Dujardin gaf aanvullend een lezing over hartritmestoornissen en mobile health, een uiteenzetting die ook via livestream te volgen was. In drie dagen tijd bereikten we zo'n 1700 mensen! De actie was een succes op vlak van gezondheidspreventie en als sensibilisering rond de toekomst van mobile health en gezondheidsgeletterdheid. We zien dit als een belangrijk actiepunt voor mediawijsheid-initiatieven. En delen dit goed praktijkvoorbeeld graag met de sector, via een bijdrage in 'Allemaal Digitaal?', een publicatie over een duurzaam e-inclusiebeleid.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!