Ardooise Karen Verbrugge gehuldigd voor moed en professionaliteit

Haar zoon Davy mocht de ereprijs in ontvangst nemen (foto SD) © (foto SD)
Redactie KW

In Brussel mocht de familie van Lijnbuschauffeur Karen Verbrugge, de vrouw die drie jaar geleden overleed bij een busongeval in Pittem, de Grand Prix D’honneur in ontvangst nemen voor de moed die ze toonde tijdens het evacueren van de passagiers die op de bus zaten toen de bus vast kwam te zitten tussen de treinsporen.

Tijdens de lentereceptie van Belgische Federatie van Autocar en Autobus Ondernemers (FBAA) werd door de afgevaardigde van de IRU de Grand Prix D’honneur uitgereikt aan Karen Verbrugge. Een medaille en getuigschrift werden postuum aan haar toegekend voor haar professionaliteit en moed.

Karen Verbrugge overleed op 25 november 2015 terwijl ze haar bus in veiligheid wilde brengen nadat ze vast kwam te zitten op de treinsporen in Pittem. Ze had eerst alle passagiers in veiligheid gebracht waarna ze nog een laatste keer probeerde om de bus van de rails te krijgen, tevergeefs. Een trein kwam aan en kon, ondanks een noodstop, een botsing niet meer vermijden. Haar zoon Davy Bonny nam de prijs in ontvangst na een emotioneel filmpje dat haar moed en professionaliteit illustreert.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier