App helpt om dierbaren terug te vinden op begraafplaatsen Harelbeke

24/10/17 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:21

Voortaan kan je via de online applicatie 'zerkzoeker' elke overleden persoon op de Harelbeekse begraafplaatsen terugvinden.

App helpt om dierbaren terug te vinden op begraafplaatsen Harelbeke

Op een gebruiksvriendelijke manier kan je graven zoeken op naam, overlijdensjaar of door een graf aan te klikken op de kaart. Dit kan zowel via smartphone, tablet als computer. Surf hiervoor naar begraafplaatsen.harelbeke.be. De Harelbeekse begraafplaatsen tellen zo'n 10.000 overledenen. Ruim 60 procent van de inwoners kiest voor een graf als laatste rustplaats. In geval van crematie, wordt meestal gekozen tussen urnenveld of de strooiweide. Ruim 1.000 overledenen werden op de Harelbeekse strooiweides uitgestrooid. Deze applicatie, opgezet in samenwerking met Intercommunale Leiedal, werd ontwikkeld in het kader van de digitalisering van gegevens en ontsluiting van info voor de burger. De digitale applicatie vervangt het boek dat ter beschikking lag op het nieuw kerkhof in Harelbeke.

Met de applicatie zijn de gegevens nu ook voor alle Harelbeekse begraafplaatsen beschikbaar en worden ze dagelijks geactualiseerd.

(PVH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!