Apotheek Goegebeur verhuist volgend jaar naar nieuw pand in Torhout

Apotheek Goegebeur verhuist volgend jaar naar een ruimer pand verderop in de Oostendestraat. Hier het team : v.l.n.r. Liesbeth Desmet (assistente), Lieselot Goegebeur (apotheker) en Annedien De Vlieger (apotheker). © Foto JS
Johan Sabbe

Er beweegt wat in de Oostendestraat. Apotheek Goegebeur, die zich al heel lang in een eigen pand in het centrumdeel van die straat bevindt, verhuist volgend jaar naar het gebouw van het boekhoudkantoor Crombez aan het kruispunt met de Sint-Rembertlaan. Het laatstgenoemde complex wordt door de apotheek gekocht, waarna de ruimte van de huidige apotheek verkocht zal worden.

De precieze datum van de verhuizing ligt nog niet vast. Er moet eerst trouwens nog heel wat gebeuren, beseft apotheker Lieselot Goegebeur (36). “Maar dát we volgend jaar verhuizen, staat vast. Daar hebben we tal van redenen voor. We komen in een veel groter pand terecht met bovendien een aantal eigen parkeerplaatsen.”

Zeven parkeerplaatsen

Het gaat hard voor Lieselot, want nog maar enkele maanden geleden heeft ze de apotheek langs de Rijksweg op de wijk Sint-Henricus overgenomen – een tweede vestigingsplaats. En nu staat de verhuizing van de hoofdapotheek in de Oostendestraat op stapel.

Het ontstaan van de Apotheek Goegebeur dateert van 1978. Wijlen Lieselots vader Johan Goegebeur (gestorven in 1994) volgde wijlen apotheker Carette op in het pand in de Oostendestraat waar diens zoon Walter nu zijn verzekeringskantoor heeft. Apotheker Johan stond samen met zijn vrouw Mariska De Jaeger achter de toonbank. In 1987 verhuisden ze met hun potjes en pilletjes naar de huidige locatie in de Oostendestraat 39, amper een paar honderden meter verderop. In augustus 2006 startte Lieselot aan de zijde van haar mama als apotheker. Sinds november 2016 is Mariska met pensioen en werd Annedien De Vlieger als apotheker in dienst genomen. Assistente Liesbeth Desmet is intussen al zo’n tien jaar in de apotheek actief. “We vormen met z’n drieën een goed team”, zegt Lieselot Goegebeur.

“We willen in januari de verbouwingen starten en hopelijk in april verhuizen”

Waarom straks verhuizen in dezelfde straat? Lieselot: “In zekere zin was het een ingeving van het moment. Toen ik Mieke Heethem van Crombez Bedrijfsadviseurs toevallig tegen het lijf liep, liet ik me langs mijn neus weg ontvallen dat het pand van het boekhoudkantoor een mooie locatie zou zijn voor onze apotheek. Het is een grote ruimte en er zijn langs de achterzijde zeven eigen parkeerplaatsen beschikbaar. Bovendien bevindt het complex in de Oostendestraat 154 zich vlakbij het Sint-Rembertziekenhuis. De avond zelf belde Mieke me op en zei dat haar man Hans Crombez en zij sowieso van plan waren om met hun kantoor richting Lichtervelde te verhuizen en ze dus bereid waren om het gebouw te verkopen. Zo is de bal bliksemsnel aan het rollen gegaan. Op voorwaarde dat ik de toestemming zou krijgen om de apotheek te verhuizen, heb ik quasi onmiddellijk de aankoopbelofte ondertekend.”

“Nabij ons huidige pand hebben we al heel wat bouwwerkzaamheden te verduren gekregen, waardoor de apotheek geregeld niet of moeilijk bereikbaar is. Plus: parkeren in het centrumdeel van de Oostendestraat is een wezenlijk probleem. Aan het nieuwe pand hebben we zoals gezegd zeven parkeerplaatsen achterin en in principe nog drie vooraan. Als dat geen serieuze verbetering is!”

Stroomversnelling

Lieselot is ook blij met het ruime interieur en de aangename lichtinval in het nieuwe gebouw. “Ik heb echter acht maanden moeten wachten vooraleer de verlossende brief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block in de bus viel. Waarin stond dat we onze apotheek effectief mochten verhuizen. Die brief dateert pas van augustus. En de verkopers Hans en Mieke vroegen om het pand komende december al over te nemen. Dus is alles voor ons plots in een gigantische stroomversnelling terechtgekomen. We zouden nu in januari met de verbouwingen willen starten en hopelijk in april 2019 verhuizen.”

“Ik wil er een heel moderne apotheek van maken. We zullen in elk geval met een robot werken, want daar hebben we straks de plaats voor. Alle beschikbare nieuwe technologieën zijn welkom. Het is de bedoeling extreem vooruitstrevend te zijn en sterk gericht op digitalisering. We willen tegelijkertijd een leuke en gezellige sfeer creëren met een koffie- en theehoekje, een ruime speelhoek voor de kinderen en allerhande extraatjes voor onze klanten. En met een ontegensprekelijk veel groter aanbod van producten dan nu. We kijken er hard naar uit!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier