Anouk Haverbeke nieuwe voorzitter van Beveren Bruist

Anouk Haverbeke volgt Geert Nemegeer op als voorzitter van Beveren Bruist. © (Foto SB)
Redactie KW

Begin dit jaar gaf voorzitter Geert Nemegeer de spreekwoordelijke fakkel van zelfstandigenorganisatie ‘Beveren Bruist’ door aan Anouk Haverbeke. “We blijven samen op hetzelfde elan verder bouwen om van Beveren een sprankelende gemeente te maken”, klinkt het ambitieus.

Wat in 2011 in samenwerking met stad Roeselare, Unizo West-Vlaanderen en enkele Beverse handelaars begon als een ‘innoverende’ straat, is na zeven jaar uitgegroeid tot een dynamische overkoepelende werkgroep met ruim 75 actieve leden, die de zelfstandigen van deze ondernemende gemeente verenigd.

Succes

“Oorspronkelijk wilden we inderdaad slechts één winkelstraat promoten”, aldus Geert Nemegeer (47), de sympathieke chocolatier van ‘t Karakske. “Toen dat een succes bleek, hebben we onze doelstellingen gevoelig uitgebreid. Tegenwoordig komen handelaars zelf vragen om lid te worden.” Net zoals het uitbouwen van zijn eigen zaak, heeft hij zijn job als voorzitter van in het begin met veel toewijding proberen uit te voeren.

“Door samen te werken willen we elkaars grenzen verleggen”

“Als ik mij ergens voor engageer, wil ik het met de volle 100 procent doen”, vertelt hij vol overtuiging. “Omdat mijn eigen bedrijf aan uitbreiding toe is, wil ik me daar nu volledig op focussen. Een nieuwe wind, bij een organisatie als deze, kan trouwens nooit kwaad”, glimlacht Geert, die als secretaris de job van Anouk overneemt. “Het slotevent, waarbij alle deelnemende handelaars hun deuren op hetzelfde podium openen voor hun vaste klanten én het grote publiek, blijft op de derde zaterdag van oktober onze belangrijkste activiteit”, aldus nieuwbakken voorzitster Anouk Haverbeke (27), die in haar beperkte vrije tijd graag recreatief een volleyballetje slaat.

Paaseierenraap

Ze werd in 2014 lid en sinds 2 jaar draagt ze ook in het bestuur haar steentje bij. “Vorig jaar hadden we met ons 50/60’ties-thema op die unieke Aldi-locatie, een meevaller en ook dit jaar hopen we met iets origineels op de proppen te komen. De gratis kalender voor alle inwoners blijft naast onze drukbezochte paaseierenraap een blijvertje”, aldus de ambitieuze logopediste. In september vindt er traditioneel voor alle handelaars, zowel de vaste als nieuwe leden, een infoavond plaats. “Het is sowieso mijn bedoeling om bij onze leden wat frisse ideeën te sprokkelen en eventuele andere activiteiten op het programma te plaatsen. Ons motto blijft: door samen te werken, willen we elkaars grenzen verleggen en elkaar op een positieve manier stimuleren. Volgens Geert zijn bepaalde commerciële contacten in de loop van die 7 jaar uitgegroeid tot echte vriendschappen en dat gaf ‘Beveren Bruist’ een extra boost waardoor deze samenwerking naar een nog hoger niveau werd getild. Alle info vind je op www.beverenbruist.be en hun FB-pagina. (Koen Kerkaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier