Annemie Bernaerts: "Lezen en wroeten in de aarde helpen mij om los te laten"

27/10/17 om 14:30 - Bijgewerkt om 10:20

Zes jaar geleden begonnen Annemie Bernaerts en haar man aan een nieuw avontuur toen ze de eigenaars werden van boekhandel Theoria. Terwijl ze meestal op de achtergrond blijft, zit ze niet stil. Zo wil ze een warm nest creëren van het boekenhuis en van haar gezin. Om te veel prikkels te vermijden trekt ze zich terug in de moestuin. Haar leuze? "Soms moet je springen, want landen doe je altijd."

Sinds begin dit jaar woont en werkt Annemie Bernaerts (47) in een gebouw met een rijk verleden. Samen met haar man en kinderen ruilde ze huis met tuin in Bellegem en de boekhandel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in voor het oude casino. Theoria werd een boekenhuis met hoekjes om te werken, te lezen en te ontmoeten. Annemie, mama, plusmama en plusoma van allemaal meisjes, neemt plaats aan de lange houten tafel tussen de graphic novels. Ze wijst naar de parking op het binnenplein. "De cavia's van onze dochter wonen nu daar", lacht ze. "Het hele gezin houdt van de stad."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!