Annelies uit Roeselare doet alles al skeelerend, maar waar mag het?

01/02/18 om 14:00 - Bijgewerkt om 09:51

Toen Annelies Stroobant enkele maanden geleden te kampen kreeg met bloedklonters in haar rechterbeen, moest ze noodgedwongen de wagen aan de kant zetten. Die ruilde ze in voor een paar skeelers en sindsdien maalt ze wekelijks ettelijke kilometers op haar rolschaatsen. "Maar de wegcode is me echt niet duidelijk. Waar kan en mag ik skeeleren?", vraagt ze zich af.

Annelies Stroobant (28) uit de Havenstraat zie je sinds een goed halfjaar vooral met skeelers aangebonden in het straatbeeld. En dat heeft zo zijn redenen. "Begin juli vorig jaar ben ik plots ziek geworden", legt Annelies uit, die beroepshalve actief is in de bijzondere jeugdzorg en gehandicaptenzorg. "Met mijn mama trok ik per fiets naar de Grote Markt, maar onderweg werd ik onwel. De dokter dacht aan een vitaminetekort, maar enkele dagen later kreeg ik last een een stekende pijn in mijn rechterkuit. Mijn eerste vermoeden was een ontsteking, maar nader onderzoek wees uit dat ik met drie bloedklonters worstelde. Op een zeker moment was het voor mij zelfs niet meer mogelijk om nog te wandelen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!