Ann Crevits: "De Poelberg is de mooiste plek van Tielt, maar graag wat meer promo"

04/05/18 om 14:25 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 11:57

Op zondag 6 mei zal het gonzen van de bedrijvigheid op en rond de Poelbergsite. De gelijknamige grot blaast liefst 80 kaarsjes uit en dat wordt gevierd met een imposante processie. Ann Crevits, die er sinds 2007 woont en de horecazaak runt, ziet het graag gebeuren. "Al mogen er wel meer initiatieven op de Poelberg georganiseerd worden", vindt ze.

Ann Crevits (55) is stilaan met de Poelbergsite vergroeid. In 2007 verhuisde ze met haar gezin naar het voormalige klooster en schooltje en werd ze huisbewaarder van dienst. "Samen met mijn man Michel Van Haute en onze kinderen Sietse (28), Wout (27), Eliot (24), Fauve (19) en Izabo (16) namen we onze intrek in de voormalige kloosterwoning", blikt ze terug. "Toen moest het hele complex nog verbouwd worden. Op de eerste verdieping waren de oude kamertjes van de zusters nog intact. Prachtig waren die. Ze hadden niet veel plaats ter beschikking, maar leefden erg ergonomisch. Spijtig dat ze die afgebroken hebben..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!