Anja Vervaecke uit Eernegem ontroert kijkers in VRT-programma 'Vandaag over één jaar'

24/05/18 om 21:30 - Bijgewerkt om 13:50

Over één jaar wil ik de 18de verjaardag van mijn dochter gezond vieren. Dat doel stelde Anja Vervaecke (44) zich voorop nadat ze net op de dag van de 17de verjaardag van haar dochter de diagnose van borstkanker kreeg. Rondlopend met een schuldgevoel omdat ze het feestje had verbrod, wilde ze het goedmaken door een jaar keihard te knokken en een spetterend feest te organiseren. De Eernegemse slaagde in haar opzet en ontroerde donderdagavond de honderdduizenden kijkers van VRT-programma 'Vandaag over een jaar'.

Zaterdag 24 september 2016. Wat een heugelijke dag had moeten zijn voor de zeventiende verjaardag van haar dochter Luka, draaide uit op een nachtmerrie voor Anja Vervaecke. In haar borst voelde de Eernegemse 's morgens een knobbeltje. "Honderden keren heb ik gezegd en geroepen: 't is niet juist, 't is niet juist! In volle paniek belde ik naar de gsm van mijn huisarts, iets wat ik anders nooit doen. Hij zat op een congres maar zorgde ervoor dat ik nog diezelfde dag naar de radiologie kon. Daar werd bevestigd wat we vreesden: borstkanker."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!