Angelina Toemasian start petitie voor weekendtreinen: “Dit is mijn manier om de Vichtenaren te bedanken”

Angelina Toemasian, een studenten uit Vichte, zamelt handtekeningen in voor weekendtreinen in Vichte. © XC
Redactie KW

Angelina Toemasian (21) een studente sociaal werk uit Vichte, heeft op 26 augustus een online-petitie gelanceerd. Het doel van de petitie is de NMBS overtuigen om toch treinen te laten stoppen in Vichte tijdens het weekend. De teller staat bij het ter perse gaan op 450 handtekeningen.

Het station Vichte wordt al sinds tientallen jaren niet meer bediend in het weekend. Een beslissing die al voor menige frustraties heeft gezorgd. Het idee voor een petitie kwam nadat een vriendin van de hogeschool eens op bezoek wou komen naar Vichte.

“Ik zei tegen haar dat ze zeker mocht afkomen maar dat er geen treinen rijden in het weekend. Mijn vriendin vond dat zo verbazingwekkend. Toen heb ik besloten om er werk van te maken”, Vertelt Angelina.

Positieve reacties

Op 26 augustus startte ze online met een petitie die ze via Facebook met haar vrienden en andere Vichtenaars deelde. Ze kreeg veel positieve reacties. “Hopelijk geraken we deze keer wel ergens”, krijgt Angelina vaak te horen.

Vooral studenten maar ook ouderen die niet meer met de auto kunnen rijden, zouden gebaat zijn met weekenddienstverlening. Angelina neemt zelf dagelijks de trein naar Kortrijk waar ze les volgt. In het weekend werkt Angelina ook in Kortrijk maar dan moet ze twee uur op de bus zitten. Op zondag wordt het nog erger want dan zijn er slechts enkele bussen.

“Ik hoop dat ik met mijn petitie het probleem ook aan de politieke agenda kan toevoegen. Op deze manier wil ik ook iets teruggeven aan Vichte. Want 19 jaar geleden ben ik uit Armenië naar België gekomen en hebben we enorm veel steun gekregen van de Vichtenaren. Dit is mijn manier om dank u te zeggen”, getuigt Angelina. De studente hoopt op zo’n 1000 handtekeningen, wat ze er uiteindelijk mee zal doen is nog niet helemaal duidelijk. “Ik zou ze naar de NMBS kunnen sturen, maar of daar iets mee zal gebeuren is maar de vraag”, zucht ze.

De petitie kan je terugvinden op de Facebookgroep ‘je bent van Vichte als …’. Je kan nog deelnemen tot eind oktober. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier