Ambulancier onderweg naar Kortrijk laat ziekenwagen met patiënt achter

12/02/18 om 08:23 - Bijgewerkt om 13:52

In Sint-Martens-Latem liet een ambulancier zijn dienstvoertuig achter, mét de patiënt erin.

Ambulancier onderweg naar Kortrijk laat ziekenwagen met patiënt achter

De ziekenwagen was van privébedrijf Ambulance Luc en de ambulancier vervoerde een patiënt van Leuven naar Kortrijk. Maar in Waregem maakte de chauffeur plots rechtsomkeert, stopte in Sint-Martens-Latem en vertrok toen.

"Vrijdagavond hebben we alles kunnen volgen door de trackingsoftware", vertelt zaakvoerder Bart Demeestere. "We hebben meteen een andere ziekenwagen gestuurd om de patiënt naar Kortrijk te brengen. De verlaten ziekenwagen was vrijdagavond eveneens al terug."

Geen oordeel vellen

Wat de ambulancier juist bezielde, is niet duidelijk. "Ik wacht op het rapport van de dokters. De ambulancier in kwestie was een week in dienst en had tot dan zijn werk perfect uitgevoerd. In tegenstelling tot bepaalde van zijn ex-collega's wil ik geen oordeel vellen. Hij heeft een fout gemaakt, ja, maar wie maakt er geen fouten. Iemand zomaar met de grond gelijk maken getuigt allesbehalve van professionalisme."

De ambulancier is intussen opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis van Ieper.

(AXV-BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!