Alwéér een grote diefstal van vrachtwagenwielen

© Callant Trucks
Redactie KW

Dieven zijn nog maar eens aan de haal gegaan met een reeks wielen in Waregem. Deze keer werden er 50 wielen van vrachtwagentrailers gestolen bij de bekende trailerfirma Stas, die zich langs de Flanders-Fieldweg bevindt. Het blijkt een ware plaag, want in april 2018 verdwenen bijna zestig vrachtwagenwielen bij Group Ghistelinck iets verderop.

Het bedrag aan gestolen wielen loopt al snel op tot tienduizend euro. Onbekenden drongen het domein van Stas in Waregem binnen en dit in de nacht van zaterdag op zondag. De draden van de omheining werden feilloos doorgeknipt. De manier waarop de dieven tewerk gingen, geeft blijk van heel wat organisatie. Gelukkig zijn er camerabeelden gemaakt van de nachtelijke wanpraktijken. Ondertussen werden reeds enkele mogelijke sporen onderzocht, wat leidde tot belangrijke informatie over de daders. Het is trouwens niet de eerste keer dat er bij Stas wielen werden gestolen.

Alwéér een grote diefstal van vrachtwagenwielen
© BC

Group Ghistelinck

We polsten ook even bij Group Ghistelinck of zij al iets meer te weten zijn gekomen over de diefstal die bij hen plaatsvond in april. Marc Vandeputte, marketing manager bij Group Ghistelinck, liet weten dat er momenteel niks over de diefstal kan worden gezegd, omdat het onderzoek nog loopt.

De plaag verspreidt zich trouwens verder dan Waregem alleen, want bij de firma Callant Trucks in Roeselare werden vorige maand nog 24 wielen gestolen. De vrees voor meerdere gelijkaardige diefstallen is dus nog niet verdwenen. “Naast de diefstal van 24 wielen hebben meerdere voertuigen schade opgelopen, onder meer aan de carrosserie”, reageerde zoon en medezaakvoerder van Callant Trucks Pieter-Jan Vandenbulcke toen.

“Dit wordt een dure aangelegenheid. Camerabeelden van de diefstal bij ons zijn er helaas niet. Een gebouw aan de voorkant van onze zaak wordt afgebroken en we gingen binnenkort camerabewaking voorzien op die plaats. De dieven waren ons dus voor. Ze gingen alleszins professioneel te werk. De verlichting die buiten uitkomt op straat, werd naar beneden geplooid. Zo waren de daders zo goed als volledig in het donker aan de slag”, aldus de medezaakvoerder. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier