Alveringem: "Klaar staan voor anderen zit in mij"

26/01/18 om 03:02 - Bijgewerkt op 27/01/18 om 11:09

Een boeiende presentator en heel sociaal geëngageerde man, zo kan je Dries Saelens (72) het best omschrijven. Hij woonde 63 jaar in Oostende, maar is nu trots om een inwoner te zijn van Stavele.

"Mijn vader was een hele sociale man", vertelt Dries Saelens (72). "Menslievendheid zit in mijn genen en loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben Chiroleider geweest, als 16-jarige was ik al animator van kinderen bij Horizon Educatief en het gros van mijn loopbaan heb ik les gegeven in het eerste leerjaar. Ik had - en heb nog steeds - veel geduld. Dat komt wellicht omdat ik zelf moeite had met leren. Niet zo heel veel mensen zullen dat weten, maar na mijn humaniora ben ik naar het seminarie getrokken. Wellicht deels ten gevolge van mijn katholieke opvoeding, maar toch vooral vanwege mijn sociaal karakter. Klaar staan voor iemand, dat zit in mij. Ik ben er uiteindelijk maar vier maanden gebleven. Ik kende geen woord Latijn, waardoor het vak heel moeilijk was voor mij. Het vak bijbelstudie was ook puffen. En voor het vak ascetica had ik 0 op 20. Gregoriaanse muziek vond ik prachtig en het eten daar was heel lekker, dat wee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!