Aloïs uit Leffinge rijdt met ‘Eigen Kweek-Opel’: “Ik had geen flauw idee dat het om dezelfde auto ging”

Aloïs is trots op zijn oldtimer. "Voor het juiste bod wordt ze verkocht", lacht hij. © Foto JRO
Redactie KW

Vorige week viel het doek over de populaire serie EigenKweek. ‘Den Otto, een Opel Kadett uit 1977 was er een personage op zich. Aloïs Van Elverdinghe uit Leffinge bezit dezelfde wagen. “Ik had geen flauw idee dat het om dezelfde wagen ging”, lacht Aloïs.

De laatste weken zat elke West-Vlaming op dinsdagavond aan het televisiescherm gekluisterd om de avonturen van de familie Welvaert te bekijken in de serie Eigen Kweek. In de serie speelde ‘den otto’ een belangrijke rol. Zeker wat Frank Welvaert (rol gespeeld door West-Vlaming Wim Willaert) betreft. De wagen was hem zo dierbaar dat hij er, ondanks aandringen van zijn vrouw Julita (rol gespeeld door Rhoda Mae Montemayor), geen afscheid van kon nemen. ‘Den Otto’ is een Opel Kadett uit het jaar 1977 die verhuurd wordt als rallywagen door zijn eigenaar uit Sint-Juliaan. Aloïs is de trotse eigenaar van hetzelfde exemplaar uit hetzelfde jaar.

“De Opel uit de serie is volledig omgebouwd tot rallywagen, maar ik bezit wel hetzelfde model”, vertelt eigenaar Aloïs Van Elverdinghe (20) uit Leffinge. Aloïs kocht de wagen negen maanden geleden, maar had geen flauw idee dat hij net dezelfde wagen had gekocht als de wagen die in de serie zo populair werd. “Ik had de serie nog nooit gezien. Pas nadat ik de auto had gekocht, maakte iedereen me duidelijk dat het om dezelfde wagen ging als die in Eigen Kweek. Dan ben ik de serie uiteraard beginnen volgen via Netflix.”

Toen ik thuiskwam, zat ik met mijn voet door de carrosserie

Aloïs kocht de wagen in Poperinge voor 2.000 euro. “Ik dacht dat ik een koopje had gedaan. Ik was al langer op zoek naar een oldtimer, maar mocht er geen kopen van mijn ouders. Toen ze op reis waren, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt”, lacht Aloïs.

De Opel Kadett uit 1977.
De Opel Kadett uit 1977.© Foto Jeffrey Roos

Dolgelukkig reed de nieuwe eigenaar met zijn oldtimer naar huis. Dan pas merkte hij dat hij helemaal geen koopje had gedaan. “Toen ik thuiskwam, zat ik met mijn voet door de carrosserie. Blijkbaar had ik niet goed gekeken”, zucht Aloïs. “Dankzij garagist Joeri Vanmassenhove uit Middelkerke werd de wagen toch in ere hersteld. Hij zorgde ervoor dat ik nu met een pareltje kan rondtoeren.”

Veel bekijks

Ondertussen wordt Aloïs dikwijls aangestaard als hij rondrijdt in zijn Opel Kadett. “Ik hoor mensen dikwijls zeggen: ‘Kijk, dat is die auto uit Eigen Kweek‘. Mensen stellen me ook die vraag. Ik antwoord dan bevestigend. Het is onvoorstelbaar hoeveel keer mijn auto al gefotografeerd is en op sociale media terecht is gekomen. Of ik de wagen ooit zou verkopen? Als er mij ook iemand 22.500 euro biedt, dan verkoop ik hem meteen. Maar ik denk niet dat het bij mij zo’n vaart zal lopen. Tenslotte is de wagen nog overduidelijk te onderscheiden van het exemplaar in de serie. Die van mij is nog origineel. ‘Den Otto’ is volledig omgebouwd. Het interieur is in niets meer te vergelijken. Maar de buitenkant, die blijft, met uitzondering van de stickers, bijna exact dezelfde. Ondertussen ben ik wel gehecht aan de wagen. Ik denk niet dat hij snel verkocht zal worden, maar je weet natuurlijk nooit. Voor het juiste bod…”, lacht Aloïs. (JRO)

Voor meer relevante informatie, zie ook Nieuwe Opel Corsa in stock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier