Allie, Mathis en Wolf zijn de Oostendse nieuwjaarskindjes

Op de foto zien we de nieuwjaarskindjes Allie en Mathis met hun ouders, in gezelschap van personeel van de materniteit, voorzitter Vanessa Vens, zorgmanager Davina Lacourt en coördinerend arts Suzy Van Eernum. © LIN
Redactie KW

Oostende mocht op 1 januari drie baby’s verwelkomen. Allie Schaep en Mathis Ester kwamen in het AZ Sint-Jan campus Serruys ter wereld, Wolf werd in het AZ Damiaan geboren.

Allie is het dochtertje van Silke De Schepper en Andy Schaep uit de Kortemarkstraat in Torhout. Ze heeft met Soren en Ferre tweelingbroertjes die 3,5 jaar oud zijn. “De geboorte was voorzien voor 9 januari. Oudejaar vieren zegt ons niet zo veel, gewoon met ons gezinnetje thuis. We zijn na middernacht gaan slapen. Toen de weeën begonnen, zijn we toch maar op controle gekomen en was het beter om in het ziekenhuis te blijven”, vertelt papa Andy. Allie is om 15.56 uur geboren. Ze woog 2,920 kilogram en mat 47 centimeter.

“De hele zwangerschap hebben we ons laten begeleiden door een doula. Dat is een ervaren dame die aanvullend op de medische zorg de ouders praktisch en emotioneel begeleidt en ondersteunt, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. In het Serruysziekenhuis staat men hier open voor. We zijn dan ook bijzonder blij dat we voor een natuurlijke bevalling gekozen hebben en dat Allie onder water ter wereld kwam. Ik kan het iedereen aanbevelen”, aldus mama Silke, die niets dan lof heeft over het ziekenhuis en de medische staf van de materniteit.

Renovatie materniteit

Vanessa Vens, voorzitter van AZ Sint-Jan campus Serruys, had nog een primeur in petto over de materniteit. “Dit jaar krijgt de bevallingsruimte een volledige renovatie. We hebben daarvoor geld voorzien.”

Het tweede nieuwjaarkindje is Mathis, zoontje van Nele Hoorne en Bjorn Ester uit de Schuddebeurzeweg in Westende. Mathis heeft met Merel een grote zus van 12 jaar. “De geboorte was uitgerekend voor 13 januari. Ik ben op 31 december al naar hier gekomen en mocht weer naar huis. Op 1 januari hebben we nog gevierd met familie, maar Mathis besliste dat hij op 1 januari wilde geboren worden“, lacht mama Nele. “Jammer dat zijn papa hier niet is. Hij moest thuis blijven voor werken in ons huis. Ik hoopte heel erg op een zoon en mijn wens is uitgekomen”, besluit de gelukkige mama.

In het AZ Damiaan werd Wolf op 1 januari geboren. We zien de kersverse baby met mama Lynn en de vroedvrouwen Sylvie, Crist en Ylenia.
In het AZ Damiaan werd Wolf op 1 januari geboren. We zien de kersverse baby met mama Lynn en de vroedvrouwen Sylvie, Crist en Ylenia.© LIN

Ook het AZ Damiaan mocht een nieuwjaarskindje verwelkomen. Wolf werd om 10.20 uur geboren, vier dagen eerder dan verwacht. Zijn ouders zijn Lynn Buyvoets en Lars Vanbillemont uit de Sintelstraat in Gistel. “We waren bij familie voor de overgang van oud naar nieuw en hebben nog het hele feest kunnen meemaken. De weeën begonnen na middernacht en in de voormiddag was Wolf er. We moesten op 1 januari bij onze ouders gaan eten. Lars heeft toen iedereen rap op de hoogte gebracht dat we er niet zouden zijn”, vertelt mama Lynn. “Dat mijn eerste kindje op nieuwjaarsdag geboren is, vind ik speciaal. Om nooit te vergeten.” Wolf woog bij de geboorte 2,940 kg en mat 48 cm.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier