Alexi Tekle is met haar zes jaar de jongste deelneemster aan Oostende voor Anker

04/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 13:28

Alexi Tekle is de kleindochter van Hubert Rubbens, organisator van Oostende voor Anker. Maar Alexi is ook met voorsprong de jongste deelneemster van het maritiem festival. Haar vijf meter lange zeilsloep maakt officieel deel uit van Oostende voor Anker 2018. Op de Alexi was nog net plaats genoeg voor onze reporter én een dubbelinterview. "Als er te veel wind is, blijf ik thuis."

Alexi Tekle zit in het eerste leerjaar in Mariasteen, een wijkafdeling van het Oostendse Onze-Lieve-Vrouwecollege. Met haar zes lentes is ze de jongste deelneemster aan Oostende voor Anker. De kleindochter van organisator Hubert Rubbens ankert met haar vijf meter lange gaffelgetuigde small kotter 'Alexi' veilig en wel naast de infotent van het festival. "Ik heb het zeilbootje dat wellicht in 1960 in Oostende zelf gebouwd werd, gekocht als geboortecadeau voor mijn kleindochter", aldus een enthousiaste Hubert. "Toen Alexi in de Sint-Annakerk gedoopt werd door visserijaalmoezenier Dirk Demaegdt heeft hij meteen dat vaartuigje op het nabijgelegen marktplein ook gedoopt!"
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!