Albrecht Food & Coffeebar opent de deuren in Oostende

Foto JGO
Redactie KW

Elke Albrecht (28) maakt met de opening van haar Food & Coffeebar een kinderdroom waar.

“Al van toen ik vier jaar oud was, stond ik dolenthousiast in de keuken taarten te bakken. Ik ben er eigenlijk nooit mee gestopt en hou ervan om te experimenteren met smaken en ingrediënten. Eén van mijn persoonlijke favorieten is mijn Ferrero Rochertaart. Sinds 2015 creëert Elke met haar bedrijfje Bake It ook suiker-, lactose- en glutenvrije taarten die ze onder andere levert aan het Cultuurcafé in De Grote Post. “Jaren taarten bakken en proeven, begonnen op een bepaalde dag zodanig hun tol te eisen dat ik besliste om op zoek te gaan naar alternatieven. Vandaar dat ik me ben beginnen specialiseren in gezonde tussendoortjes zoals koekjes zonder suiker. Ik geef sindsdien workshops gezonde taarten bakken. Het liefst van al wilde ik een eigen zaak openen om mijn creaties aan te bieden. Ik ben dolblij dat ik dat nu in Oostende eindelijk kan doen.”

Elke, twaalf jaar geleden aan de kust aangespoeld, is opgegroeid in Antwerpen, waar ze geregeld door haar grootouders werd opgevangen. “Mijn grootvader Alphonse Vincent hield een jazzcafé open en speelde zelf ook in bands. Eigenlijk is deze zaak een beetje een eerbetoon aan hem.” Die achtergrond heeft Elke helemaal meegenomen in haar nieuwe zaak. Een levensgrote print van haar drummende opa siert de muur, met bijpassende muziek en inrichting wat de zaak een onmiskenbare jazzy feel geeft. “Ik wilde een warm thuisgevoel creëren. Niet alleen met mijn lekkernijen, maar ook met de inrichting en vormgeving van de zaak.”

In Albrecht Food & Coffeebar, gelegen op Christinastraat 81 op de hoek met de Poststraat, kan je van 7.30 tot 17 uur terecht voor allerhande zelfgemaakte zoetigheden, ontbijtspecials, bombastische warme chocolademelk en versgemaakte lunch, zoals diverse slaatjes en soep volgens familierecept. Op de drankenkaart exclusieve limonades en zelfgemaakte ice teas. Ook mogelijkheid om mee te nemen. Voor de zomer- en schoolvakanties zoekt Elke nog jobstudenten. (JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier