Al veel geld verzameld voor uitvaart van Ferre

Foto LK
Axel Vandenheede

De oproep op Facebook om geld in te zamelen voor de uitvaart van Ferre morgen mag een succes worden genoemd.

Ryma Ramou uit Kortrijk, een goede kennis van Ferres papa Kenny, coördineert de actie. “Ik ben heel tevreden”, vertelt ze. “Elke dag komt er geld binnen om de uitvaartplechtigheid te bekostigen. Met dank aan onder meer de directie van basisschool De Windroos, waar Ferre naar school ging.”

Uitstel

Mama’s van leerlingen, de ouderrraad… Ze hebben al allemaal een duit in het zakje gedaan. “Op een aantal plaatsen staan er bovendien potten waarin iedereen een bijdrage kan steken. Bijvoorbeeld in een vliegclub op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem, in Eat&Co, in een bakkerij in Kuurne… En overal hoor ik dat mensen het een heel mooi initiatief vinden.”

Ryma benadrukt dat het geld meteen naar de begrafenisondernemer zal gaan. “We zullen naar hem toe gaan met een bankcheque. Hij heeft ons ook een beetje uitstel van betaling gegeven: normaal moet je een factuur binnen de 30 dagen betalen, maar wij krijgen iets langer de tijd. Wie dus een bijdrage wil leveren, kan dat de komende weken dus zeker nog doen. Daarom doe ik nu geen uitspraken over het bedrag dat we al konden verzamelen.”

Woensdag begrafenis

In Zwevegem zelf maken ze zich intussen op voor de begrafenis van Ferre, die morgen om 10.30 uur in de Sint-Amanduskerk plaatsvindt. Een plaatselijke bloemist voorziet op eigen initiatief passende decoratie, terwijl de priester besliste om de prijs van de begrafenis tot een minimum te herleiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier