Aktractie neemt intrek in gerenoveerd huis in Kortrijk

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De vestiging van Aktractie in de Hugo Verriestlaan 94 is gerenoveerd. Het centrum voor opleiding en arbeidsvoorbereiding zet zich in voor maatschappelijk kwetsbare jongvolwassenen van 17 tot 25 jaar.

Aktractie gaat samen met maatschappelijk kwetsbare jongvolwassenen tussen 17 en 25 jaar op zoek naar hun talenten en bereidt hen voor op de arbeidsmarkt door een groepsaanbod dat bestaat uit werkactiviteiten in het atelier en op een echte werkvloeren. Daarnaast is er sport, ontspanning, cultuur en vorming. Aktractie is intussen meer dan 20 jaar actief. In 2012 verhuisden ze naar een nieuwe locatie in de Hugo Verriestlaan. “Dankzij subsidies van de Vlaamse overheid (VIPA) konden we in 2014-15 de site voorzien van een nieuwbouwatelier. Nu, nog eens twee jaar later is het bijhorende huis gerenoveerd. Waar mogelijk hebben onze eigen cursisten hieraan meegeholpen“, duidt directeur Pascal Heytens van Aktractie. “We hebben ze zoveel mogelijk zelf laten doen en enkel bijgestuurd en begeleid waar nodig. Timmermannen, schilders en plakkers stonden onder meer in voor nieuwe trappen, schilderwerk en parketvloeren leggen”, zeggen Jens Neyrinck, Thierry Meerschman en Elfie Vercaemst, de teamleden van Aktractie.

Onze jongeren leren vaardigen bij

“Deze locatie heeft nu alles in zich om aan de huidige voorwaarden te voldoen”, aldus OCMW voorzitter Philippe De Coene. “Sinds jaar en dag weet het middenveld in onze streek dat ze op de diensten van CAW Zuid West Vlaanderen afdeling Aktractie, kunnen rekenen om hun project een duwtje in de rug te geven: een festival helpen opzetten, een fris kleurtje in de gang van het opvangcentrum aanbrengen, een rietveld maaien, een archief verhuizen, samen met de klas insectenhotels bouwen, enzovoort. Samen met de jongeren die ze begeleiden in hun zoektocht naar (aangepast) werk of een verdergezette opleiding doen de begeleiders er alles aan om van al die projecten telkens een win-win-situatie te maken: onze jongeren leren weeral een vaardigheid bij en de vrijwilligers van de organisaties waarvoor ze werken, zien hun taak heel wat lichter worden.”

Aktractie neemt intrek in gerenoveerd huis in Kortrijk

(Foto’s KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier