Agentschap Natuur en Bos over Vorsevijvers: "Dit bos is 30 jaar lang verwaarloosd"

10/08/18 om 06:10 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 14:28

Nadat heel wat bewoners van de Vorsevijverswijk onze krant op de hoogte bracht van een grote bomenkap in hun wijk op de grens van Hertsberge en Wingene, richtten we onze pijlen op het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Deze wil de kwestie nuanceren en het lopende project verduidelijken. Samen met boswachter Frans Van Nevel trokken we twee uur rond op het domein. "De ene beplanting verstikt de andere, net daarom grijpen we in."

Agentschap voor Natuur en Bos weerlegt met klem de bewering dat er geen bos meer zal overblijven: "Dat is zeker de bedoeling niet", zo luidt het bij Griet Buyse van het ANB. "Die perceptie wil ik zeker doorbreken. We doen gewoon aan regulier bosbeheer van een stuk dat jammer genoeg door de vorige eigenaars zo'n dertig jaar werd verwaarloosd. Als je een bos volledig laat dichtgroeien, stopt het bos net met groeien. De ene beplanting verstikt de andere."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!