Pakkend afscheid van Tieltse Tessy Vandenbussche in Meulebeke

© WME
Redactie KW

Tijdens een plechtigheid in aula De Aster in Meulebeke hebben honderden mensen zaterdagmorgen afscheid genomen van Tessy Vandenbussche. De jonge Tieltse overleed vorige week donderdag aan de verwondingen die ze opliep bij een ogenschijnlijk onschuldige aanrijding woensdagmorgen.

De aula van het Meulebeekse uitvaartcentrum was net groot genoeg om de vele mensen plaats te geven. Familie en vrienden namen tijdens een oprechte en persoonlijke dienst afscheid van Tessy, die afgelopen donderdag overleed na een aanrijding met haar bromfiets op weg van haar woning in Tielt naar het woon- en zorgcentrum Ter Deeve in Meulebeke, waar ze als zorgkundige werkte.

Via getuigenissen van familie en vrienden werd nog maar eens duidelijk wat een warme persoon, vriendin en fantastische tante Tessy wel was. Ondanks de moeilijke jaren bleef ze altijd positief in het leven staan en de laatste tijd leek de trein écht vertrokken. Ze droomde volop om samen met haar vriend Niels een leven op te bouwen in Meulebeke, dichtbij haar werk en familie. Het noodlot besliste helaas anders.

Pakkend afscheid van Tieltse Tessy Vandenbussche in Meulebeke
© WME

Tessy studeerde af aan de opleiding zorgkunde van Campus De Reynaert in Tielt. Na een zestal jaar een vaste waarde te zijn geweest in Frituur Terminus kreeg ze afgelopen zomer de kans haar droom waar te maken en als zorgkundige aan de slag te gaan. Bij het rusthuis Ter Deeve in Meulebeke waar ze sinds juli werkte, zal men haar dan ook altijd herinneren als een opgewekte en vriendelijke collega die goed in de groep lag. Ze bracht amusement bij de bewoners maar ook bij de collega’s, ze hield van haar job.

(WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier