Afscheid van Roger Callemein (85) uit Hollebeke

Redactie KW

Donderdag 22 februari namen familie en vrienden afscheid van Hollebekenaar Roger Callemein. Hij overleed op 85-jarige leeftijd.

Roger Callemein is geboren op 2 maart 1932 in Zillebeke en huwde in april 1958 met Henriette Dierynck. Hun liefde voor elkaar werd bezegeld met de geboorte van hun enige zoon Johan. Na zijn lagere school in Zillebeke studeerde Roger aan de spoorwegschool in Gent. Door zelfstudie kreeg hij ook bevordering bij de Spoorwegen.

Roger werkte in verscheidene stations zoals Roeselare, Oostende, Blankenberge en de laatste tien jaar tot aan zijn pensioen in Ieper. In zijn jeugdjaren was hij gepassioneerd door de wielersport. 20 jaar was hij duivenliefhebber en behaalde meerdere prijzen.

Zijn bloemen- en groententuin werd met veel zorg en toewijding onderhouden. Roger was ook voorzitter van Cultuur en Ontspanning in Hollebeke. Hij schreef de teksten van de revue en nam de algemene leiding ervan op zich.

Wegens gezondheidsproblemen moest Roger – tegen zijn zin – zijn vertrouwde stekje in Hollebeke in augustus 2016 ruilen voor een kamer in het wzv Huize Wieltjesgracht. Hij is er op zaterdag 17 februari rustig ingeslapen. Samen met familie en vrienden werd afscheid genomen van Roger in de aula van Hoeve Wielewaal in Hollebeke op donderdag 22 februari. (Rouwcentrum Hessel Ieper)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier