Afscheid van Rita Waeles: “Een diamant die steeds meer ging schitteren”

Redactie KW

Op zaterdag 17 maart werd in de aula van Funerarium Kesteloot in Veurne afscheid genomen van Rita Waeles. Rita werd op 7 maart door haar ex-man doodgestoken aan de rechtbank in Veurne.

De familie wilde de afscheidsviering intiem te houden. Een 80-tal familieleden en vrienden woonden de plechtigheid bij. Vooraan in de aula de kist van Rita, omringd door boeketten rozen met boodschappen van haar partner Erik Kuiper. De voorganger had het over het plotse wegvallen van Rita, zonder afscheid, zonder groet en zonder zoen, zo totaal onverwacht.

De partner van Rita, Erik Kuiper, las een brief voor van de kinderen en kleinkinderen van Rita. In die brief werd Rita geprezen als warme, hardwerkende moeder die er altijd was voor haar kinderen. De kleinkinderen noemden haar de allerliefste oma van de hele wereld en hoe ze haar altijd zullen koesteren.

Afscheid van Rita Waeles:

Erik Kuiper nam tenslotte zelf het woord en beschreef Rita als een diamant. Hoe hij haar leerde kennen als een ruwe diamant die 44 jaar verwaarloosd was geweest en nu steeds meer ging schitteren, hoe ze openbloeide als een prachtige roos en hoe moeilijk het leven zonder haar zou zijn. Als eerbetoon aan Rita heeft Erik een diamant met daarin haar naam op zijn hand laten tatoeëren. Het werd een heel intieme, serene uitvaart, getekend door liefde en gemis. Na de crematie wordt de asse van Rita bijgeplaatst op de begraafplaats van haar geboorteplaats Lo.

(ACK – foto’s ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier