Afscheid van Marie Therese Woussen uit Dikkebus

Redactie KW

Marie Therese Woussen zag het levenslicht op 24 april 1934 in Loker en overleed op 21 maart.

Ze huwde in 1960 met Gerard Duhayon en hun liefde voor elkaar werd bezegeld met de geboorte van hun dochter Caroline. Marie Therese werkte als huishoudster. Ook de zorg voor haar dochter Caroline nam ze onder haar hoede.

In 2014 overleed haar echtgenoot Gerard, wat haar diep trof, maar na verloop van tijd kon Marie Therese het gemis om haar man een plaats geven en opnieuw van het leven genieten. Ook de komst van de kleinkinderen bracht vreugde in haar leven.

Marie Therese hield van bloemen en planten, maar ook vogels interesseerden haar. Daarnaast kon ze ook altijd gevonden worden voor een partijtje kaart. Ze vertoefde graag onder de mensen. Ze was lid van Samana Dikkebus.

Begin 2017 verbleef Marie Therese drie maanden in het WZC St.-Jozef in Ieper. Sinds juni 2017 had ze een eigen kamer in het WZC Huize Wieltjesgracht in Ieper, waar ze heel goed verzorgd werd. Marie Therese was dankbaar voor de vele bezoekjes van haar dochter en kleinkinderen.

Op woensdag 21 maart is ze er rustig ingeslapen.

De plechtige rouwdienst had plaats in de Onze-Lieve-Vrouw Middelareskerk in Ieper op woensdag 28 maart om 10 uur. De urne werd daarna in familiale kring bijgezet op het urnenveld in Ieper. (Rouwcentrum Hessel, Ieper)