Afscheid van Kortrijks krantenicoon Boektiek Dochy

26/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 09:37

Op 31 januari is het zover: dan trekken Patrick Dochy en Ann Vanbiervliet de deur van hun krantenwinkel aan de Leiestraat - vlak naast de bibliotheek - voor de allerlaatste keer achter zich dicht. Het koppel gaat men pensioen en laat de zaak over aan Valerie Descamps. Begin februari wordt Boektiek Dochy omgetoverd tot Dagbladhandel & Slijterij Descamps. "Ik kom hier de komende weken met plezier nog een handje helpen", knipoogt Patrick.

Patrick Dochy (64) heeft 31 jaar ervaring in de sector van krantenwinkels. Onder meer met een zaak aan de Reepkaai en de Aalbeeksesteenweg. Daarvoor werkte hij drie jaar bij de GB en was hij uitbater van café Ballerina. Al zeventien jaar baat hij samen met zijn vrouw Ann Vanbiervliet (62) de dagbladhandel Boektiek Dochy uit in de Leiestraat. "Veel van mijn klanten hadden het altijd over boetiek. Ik mocht tien keer boektiek zeggen, het baatte niet", lacht Patrick.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!