Adam lijdt aan zeldzame ziekte, maar implantaat van 60.000 euro wordt niet terugbetaald

10/01/18 om 09:37 - Bijgewerkt om 21:00

Op 3 oktober 2016 ging voor Sandra Heyvaert en Stijn Van Hauwaert uit de Stationsstraat een kinderwens in vervulling: hun zoontje Adam kwam ter wereld. Een groot geluk sloeg al na enkele dagen over tot ongerustheid, want de baby wilde niet drinken. "Niets om je zorgen over te maken, hoorden we op de materniteit. Dat komt dikwijls voor. Het komt wel goed", vertelt mama Sandra. Het kwam echter niet goed, want vele maanden later hoorden de jonge ouders dat hun kindje de ziekte van Hirschsprung en ook nog het Syndroom van Waardenburg heeft.

Als je naar het verhaal van Sandra Heyvaert en Stijn Van Hauwaert luistert, weet je niet wat je hoort. Ongeloof en medeleven komen in je op. Je zoekt naar troostende woorden, maar die zijn er niet. Luisteren en proberen te helpen met de pen. Hen een haakje geven om hun bomvolle kar aan te hangen, op weg naar hulp voor hun zoontje Adam. Door het Syndroom van Waardenburg is het kindje eenzijdig doof. Alleen een cochleair implantaat kan Adam een normaal leven bezorgen, maar dat kost om en bij de 60.000 euro voor apparaat, operatie en nazorg. "We willen ons kind alle kansen geven en hebben een fonds gesticht om de grote kost te helpen financieren", zeggen de ouders.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!