Actiecomité deelt lege bezwaarschriften uit

06/04/18 om 09:38 - Bijgewerkt op 05/04/18 om 10:45

Voormalig gemeenteraadslid en Groen-voorzitter Tony Demuytere staat ermee op en gaat ermee slapen: de open vlakte voor zijn voordeur die Blauwpoort heet. Samen met het Actiecomité Blauwpoort doet hij er alles aan om te voorkomen dat de site een industrieterrein wordt. Alles, ook honderden lege bezwaarschriften uitdelen.

Terwijl bij de vorige opmaking van het ruimtelijk uitvoeringsplan Blauwpoort nog luidkeels werd geprotesteerd tegen de plannen om op de site 30 hectare industrie en bedrijven neer te poten, protesteren de buurtbewoners nu in alle stilte. De voorbije weken stopte Actiecomité Blauwpoort honderden blanco bezwaarschriften in de brievenbussen van buurtbewoners van de omgeving Blauwpoort. En ze gaan ver, zelfs bewoners uit de Desselgemseweg kregen er eentje in de bus. "Zo willen we mensen overtuigen om bij het stadsbestuur bezwaar in te dienen tegen de plannen om van de groene lap grond tussen de Expresweg en de E17 een bedrijventerrein te maken", zegt Tony Demuytere, gewezen voorzitter bij Groen!, buurtbe...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!