Actie op markt in Langemark voor meer vrouwen in het lokale beleid

15/03/18 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:06

Vrouwen uit de lokale politiek betoogden woensdag op de Markt van Langemark voor pariteit in het lokale beleid in het kader van 'Sjerpendag' van Vrouw & Maatschappij.

Actie op markt in Langemark voor meer vrouwen in het lokale beleid

"In het verkiezingsjaar 2018 vieren we in België 70 jaar vrouwenstemrecht. Ondanks de positieve trend van de laatste jaren zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in de verschillende lokale politieke besluitvormingsorganen", zegt Marleen Soete, voorzitster van V&M. "In onze gemeente zijn slechts 3 van de 19 gemeenteraadsleden van het vrouwelijk geslacht. In de OCMW-raad zetelen er 5 vrouwen op de 9. Dit is een totaal van amper 8 vrouwen op 28. We roepen de politieke partijen op om vrouwen een verkiesbare plaats te geven en te motiveren om hun mandaat op te nemen."

Voorbijgangers konden hun prioriteit aantonen door pingpongballetjes te steken in de kokertjes 'veiligheid', 'leefbaarheid', 'mobiliteit', 'solidariteit' en 'gelijkheid'.

(TP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!