Achtste editie Grote Prijs Jean-Pierre Monseré in nieuw jasje

Redactie KW

Vrijdagavond werd onder massale belangstelling de achtste editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré in Roeselare voorgesteld.

De organisatie koos voor een aantal nieuwigheden. Er is niet alleen een nieuwe start- en aankomstplaats, maar ook een beter geschikte datum.

Voorzitter Rino Vandromme van KWC De Mandelzonen is optimistisch. “De voorbije jaren had onze wedstrijd altijd een mooie winnaar, alleen bleven de ‘grote” ploegen steeds afwezig. Toen begin maart de datum vrij kwam van Ichtegem, hebben we niet getwijfeld en onmiddellijk bij de Belgische wielerbond en het UCI gevraagd om deze in te nemen. Ondertussen namen we ook contact op met de mensen van de Bingoal Cycling Cup om in het circuit te kunnen instappen. Zo zou ook onze profwedstrijd op het grote scherm komen, zeker de laatste vijftig kilometer.”

“Uiteindelijk zijn alle gesprekken in dat opzicht goed verlopen, alleen hadden we nog geen startplaats. Ieper was immers niet meer zo optimistisch zoals voorheen. Via kennissen zijn we uiteindelijk in contact gekomen met Aalter. Daar zijn we met open armen ontvangen door burgemeester Pieter De Crem en zijn bestuursploeg. Als ook hun inspanningen gewaardeerd worden door het grote publiek dan zal er ongetwijfeld vijfduizend man in de startzone staan.”

“Als de weergoden ons gunstig gezind zijn kan ongeveer hetzelfde verwacht worden voor het centrum van Roeselare, alwaar we na meer dan 200 kilometer eindigen. Het is dus inderdaad niet meer deelgemeente Beveren alwaar de aankomststrook ligt. Nu zijn de faciliteiten veel beter en passeren we ook het wielermuseum KOERS zes keer tijdens de plaatselijke ronden”, aldus Vandrome.

Wie zal winnen? “Dat is nu nog koffiedik kijken. Alleen hopen we nog Deceuninck – Quick Step te kunnen vastleggen, maar dat is nog onder voorbehoud. Blijkbaar zet Patrick Lefevere en zijn teamleiders volop in op Parijs-Nice, dat op hetzelfde moment wordt verreden. Het zou wel spijtig want ook deze wielerploeg krijgt niet elke dag de kans om voorbij hun hoofdzetel voorbij te rijden.”

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier