Acht nieuwe petanquevelden voor Testerip in Dentergem

Greta en Walter Vandeweghe, Frank Baeyens, Marc Demaeght, voorzitter André Spiessens, Marie-Rose Rotsaert en schepen van Feestelijkheden Bart De Keukeleire aan de nieuwe petanquevelden. © vadu
Redactie KW

Petanqueclub Testerip neemt nu zaterdag 14 juli officieel de nieuwe petanqueterreinen naast het gemeentehuis in gebruik. De club speelde vroeger achter het gebouw van de voormalige CM, maar dat is nu de thuis van kinderopvang Scoebidoe.

Petanqueclub Testerip ging elf jaar geleden van start en een jaartje later kon de club al terecht aan de achterkant van het voormalige CM-gebouw in de Dreve. “De gemeente kocht het gebouw echter aan met de bedoeling meer plaats te creëren voor buitenschoolse kinderopvang Scoebidoe“, vertelt Marc Demaeght van Testerip. “Daardoor konden wij niet langer op die locatie blijven, maar de gemeente bood ons een nieuw terrein aan op de gronden naast het gemeentehuis en achter de pastorie. We zijn zeer tevreden met deze oplossing.”

“Op de huidige locatie beschikken we over acht nieuwe petanquevelden. Op de vorige locatie lagen er maar zeven. Nu zit er ook telkens een klein wandelstrookje tussen de terreinen. Bij een grote aanwezigheid kunnen we die strookjes weglaten en zelfs tien petanquevelden voorzien.”

Nieuw clublokaal

De gemeente investeerde 75.000 euro in de nieuwe petanqueterreinen en de aanbouw van een nieuw clublokaal. “Daar kunnen we ons materiaal stockeren en voor of na enkele potjes petanque ook iets drinken“, vertelt Marc. “De gemeente zorgde voor de aanbouw en wij hebben het interieur geschilderd. Achter dat gebouwtje staan ook nog enkele toiletten. We hebben ook een terras net voor de petanqueterreinen zelf.”

“Het leuke is dat we nu midden in het centrum zitten, maar toch op het groen aan de Mandelbeek uitkijken. In de toekomst wil de gemeente ook een wandelpad tussen de kerk en het rusthuis aanleggen en dat zal dan langs onze petanquevelden lopen. Dan zullen er ook wat zitbankjes bij komen, wat het geheel nog gezelliger zal maken. We maken als club overigens niet alleen gebruik van de velden. Ook leden van Okra kunnen er gebruik van maken.”

Opening

Testerip traint wekelijks op zondagvoormiddag maar maakt voor de officiële opening van de terreinen nu zaterdag 14 juli een uitzondering. “Het is dan niet alleen kermiszaterdag, maar ook Quatorze Juillet, de nationale feestdag van Frankrijk. Een ideale dag om een potje petanque te spelen“, glimlacht Marc. “We nodigen dan ook jong en oud uit voor een groot plaatselijk petanquetornooi. Dat vindt tussen 11 en 16 uur plaats in ‘triplettes’, ploegen van drie. We laten daarbij Dentergemse verenigingen of liefhebbers die enkele vrienden meebrengen tegen elkaar uitkomen. Heel de dag wordt voorzien in een gezellige kermissfeer met een aanbod van animatie, eet- en drinkgelegenheid. Als de formule aanslaat gaan we dit mischien jaarlijks herhalen.”

Om alles officieel op gang te trappen, komen burgemeester Koenraad Degroote, de schepenen en leden van het gemeentebestuur al om 9.30 uur langs om een potje petanque te spelen. De pastoor zal ook de velden inzegenen. Inschrijven voor het tornooi kan door cash betaling van 5 euro of overschrijving op het rekeningnummer BE14 7775 1938 7283 van Marc Demaeght met vermelding van ploegnaam/Petanque 2018′. Er is één gratis drankje per deelnemer voorzien, net als enkele geld- en naturaprijzen.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier