Acht nieuwe en vernieuwde stadswandelingen in Izegem

Nabij Eperon d'Or werden acht nieuwde en vernieuwde stadswandelingen voorgesteld. © FM
Redactie KW

In Eperon d’Or in Izegem werden dinsdagavond acht nieuwe en vernieuwde stadswandelingen voorgesteld. Het is het resultaat van een intense samenwerking van stadsdiensten en verenigingen.

“De bestaande wandelingen waren verouderd”, stelt schepen van Toegankelijkheid Caroline Maertens (N-VA). “Op initiatief van de Werkgroep Toegankelijkheid kregen de wandelingen een grondige facelift. Het gaat om een realisatie van de Izegemse Wandelclubs, de stadsgidsen en de heemkundige kring Ten Mandere.”

Het nieuwe aanbod bestaat uit acht wandelingen: de Sint-Janswandeling, de Kastelenwandeling, de 10.000 stappen-wandeling, het Kotjesmolenpad, Tussen Mandel en Oosthoek, de Pekkerswandeling, de (her)ken Izegem-wandeling en het Kerelspad. Zes van deze wandelingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Weetjes

“De routekaarten kregen een frisse lay-out en bevatten naast duidelijke kaarten ook uitleg over bezienswaardigheden en weetjes. Een toeristische troef voor de stad”, vindt schepen van Toerisme Kurt Himpe. “De doosjes met de stadswandelingen zullen te koop aangeboden worden in het stadhuis, in de bibliotheek en in het museum. Het nieuwe concept van de stadswandelingen kadert ook in het tragewegenactieplan van de stad.”

Een wandelkaart kost 1 euro, voor het complete pakket in een handig doosje betaal je 5 euro.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier