Acht kandidates strijden vanavond om de titel van Batjesprinses in Roeselare

Yana Parmentier-Leman bracht de Batjesprinses twee jaar geleden opnieuw tot leven, met succes! (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

De acht finalisten hebben er de laatste maanden in ieder geval alles aan gedaan om perfect voorbereid mee te dingen naar het felbegeerde kroontje. Het belooft, volgens organisatrice Yana Parmentier-Leman, terug een spannende strijd te worden want alle meisjes zijn aan elkaar gewaagd.

“De kandidates hebben zonder twijfel een heel drukke periode achter de rug”, geeft Yana toe. “Actes de présence bij de sponsors, de Winkelnacht, een teamweekend met teambuilding en een bootcamp. Noem maar op. Als misskandidate doe je op allerlei manieren ervaring op en leg je op korte tijd heel veel contacten. Ik vind het zelf ontzettend belangrijk dat elk meisje ook haar eigen campagne voert, in haar eigen streek. De gemeenschappelijke activiteiten zijn ideaal om elkaar wat beter te leren kennen.” Bij de voorstelling in april vertelden de meesten dat ze vooral hun zelfvertrouwen een boost wilden geven. “Dat klopt natuurlijk wel maar eens de dag van de finale nadert, voel je dat de ambitie toch de bovenhand neemt”, grinnikt Yana.

Spanning

“Ook deze groep is net als de meisjes van vorig jaar enorm aan elkaar gewaagd. Ze hebben elk hun eigen talenten maar er zitten enkele kandidates met flink wat ervaring tussen die goed weten waar ze op moeten letten. Het belooft dus sowieso een spannende finale te worden. Als voorbereiding op de stress van het moment, probeer ik hen zoveel mogelijk tips mee te geven. Ze hebben trouwens een catwalk- en mediatraining gehad die hen wel zal helpen en ook de steun van de choreografen, de sponsors en de top drie van vorig jaar zijn enorm belangrijk. Vrijdagavond zijn ze nog te zien op het ‘Vat van Rodenbach’ en zaterdagmorgen worden ze om 10 uur op het stadhuis verwacht. We overlopen het draaiboek, er worden nog wat tips & tricks uitgedeeld en daarna gaan we samen eten. De namiddag dient integraal voor kapsel, kledij en make-up.”

Belgium’s got talent

De avond zelf heeft Yana twee acts kunnen strikken die dit jaar hoge ogen gooiden tijdens Belgium’s got talent. “Naast Twice, het piepjonge dansduo uit Rumbeke en Ingelmunster zal ook Trinxx, dat trio op hoge hakken, de Grote Markt uit zijn dak laten gaan”, knipoogt Yana. De finale start vanaf 19 uur en rond 22.15 uur weten we wie de vorige Batjesprinses, Rani Linseele opvolgt. Daarnaast ontdekken we die avond ook wie met haar meereist naar India om de Benelux te vertegenwoordigen op de finale van Teen/Face of Beauty International 2018. De winnende ambassadrice ontvangt trouwens een prijzenpakket om ‘u’ tegen te zeggen. Twaalf maanden lang gratis make-up en kappersbezoek. Een veelvoud aan cheques, een citytrip en de winnares krijgt dit jaar ook een spiksplinternieuwe auto. De potentiële ambassadrices zijn: Lisa Plovie (19), Céline Cracco (21), Janah Vanderper (20) en Kelly De Clercq (23) uit Roeselare. Daarnaast hopen ook Amy Wydooghe (21) uit Diksmuide, Ines Vandecasteele (24) uit Kortemark, Jessie Malisse (21) uit Avelgem en Lisa Staelens (23) uit Wenduine om Batjesprinses 2018 te worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier