Achille uit Lauwe schrijft werelduurrecord voor tachtigplussers op zijn naam

Redactie KW

Achille Margo (83) legde dinsdag 27,4 km op de piste af op één uur tijd.

Achille Margo droomt al jaren van het werelduurrecord en dinsdag kon hij het record ook daadwerkelijk op zijn naam schrijven. De tachtiger uit Lauwe reed in 60 minuten meer dan 111 rondjes op de Velodroom van Roubaix, goed voor 27,4 km. Dat is meer dan twee kilometer meer dan het vorig record, op naam van de Nederlander Toon Bueters.

Als het moet, dan fiets ik straks nog naar huis

Achille uit Lauwe schrijft werelduurrecord voor tachtigplussers op zijn naam

Achille begon dinsdag een beetje gezapig aan zijn recordpoging, maar kwam daarna wel helemaal op toerental. Zijn meegereisde supporters schreeuwden hun held uiteindelijk naar de triomf. “Dat is gewoon fantastisch”, reageerde Achille achteraf. “Ik heb nooit getwijfeld aan mezelf en ik heb zelfs nog energie over. Als het moet, dan fiets ik straks nog naar huis!”

“Ach, zoveel betekent zo’n werelduurrecord toch ook niet. Vraag dat maar aan mijn vrouw die niet altijd meer tevreden is met mijn andere prestaties”, voegde hij er nog met een knipoog aan toe.

Intussen denkt Achille ook al verder en denkt hij aan een nieuwe poging. “Wie weet ga ik dan wel voor een officieel record!” Maar dat zou betekenen dat de UCI er moet bij betrokken zijn, dat er een dopingcontrole zou moeten zijn én aanwezigheid van het Guinness Book of World Records. Dat zou al snel 4.000 euro kosten.

Vrienden en familie mogen al beginnen sparen!

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier