Aarsele heeft nu ook zijn Ka3 die playbackt op het carnaval in Tielt

Janicka, Lisa en Eveline gaan voluit voor hun Ka3-playback. © Foto LVA
Lieven Vancoillie

Iedereen kent Marthe, Hanne en Klaasje, oftewel K3. Maar uiteraard kennen jullie ook de lokale vedetten van Ka3: Janicka Vanderhaeghen, Lisa De Ceuninck en Eveline Maes. Het guitige vrouwelijke trio playbackt binnenkort op de pronkzitting van carnaval in Tielt. “Of de wereld aan onze voeten ligt? Euh, toch een beetje.” Lachen en gieren, maar ze doen dat goed die drie dames.

Het was ergens tussen pot en pint, op een of andere receptie in Aarsele dat het idee groeide om eens goed zot te doen. Om op een podium te staan en liedjes te playbacken. “We opteerden eerst voor S3 als artiestennaam”, zegt Eveline. Verwijzend naar de S’en in hun handelszaken: Sanize, Sovélo en De Strijkmande. “Aangezien we liedjes van K3 playbacken gaan we nu toch voluit voor Ka3. Het mag uiteraard geen plagiaat zijn en die ‘a’ verwijst netjes naar Aarsele.”

Maar wie zijn die drie nu? Eveline Maes (36) is de blonde. Getrouwd met Steven Lampaert (sanitair) en mama van Gilles (11) en Noémie (7). Ze werkt thuis in de zaak. De rosse is dan weer Lisa De Ceuninck (32) van Sovélo. Partner van Sonny Callens en moeder van twee kinderen: Yorben (9) en Yelena (4). En om het trio rond te maken, is er de zwarte Janicka Vanderhaeghen (37) van De Strijkmande. Ze is de vrouw van Miguel Vandendriessche (dakwerken, containerverhuur) en de mama van Aäron (14) en Joona (12).

We kennen elkaar al lang, onder meer van Ondernemend Aarsele. Het was een zot idee, maar we jeunen ons. We hebben ook speciale kleren laten maken, zodat we er echt als Ka3 uitzien. Uiteraard playbacken we de teksten mee en doen we zo goed als het gaat ook de danspasjes. Dat vraagt uiteraard wat voorbereiding tot je alles onder de knie hebt. We komen dan ook gemiddeld één keer per week bijeen. Ons lievelingsnummer? Dat is toch wel Pina Colada”, luidt het drie keer instemmend.

Nog geen manager

Ze traden intussen al viermaal op. “Onze show duurt een kwartier. Een nummertje of vier, vijf. We hebben al overwogen om tijdens de show van outfit te veranderen, maar de tijd is te kort. Voor de show op het carnaval in Tielt hebben we wel al nieuwe kleren”, zegt Lisa. Een drankje gaat er voor het optreden ook wel in. “Pas op, niet veel, hoor. Het moetplezant en leutig blijven. Maar een drankje, ja. Je hebt wat minder zenuwen, je kan beter de tekst zingen en de danspasjes gaan vlotter”, lacht Eveline.

Nee, een manager hebben ze nog niet. Je weet toch maar nooit tot waar dit vrolijke playbacktrio het brengt. “Het is toevallig dat leden van de Orde van de 3 Sleutels bij ons zijn terechtgekomen. We kennen daar wel enkele mensen en toen werd de vraag gesteld of we bereid waren om op de pronkzitting in de Europahal op te treden. Ja natuurlijk, het moet feest zijn. Of we op kinderfeesten, verjaardagsfeesten en babyborrels zouden optreden? Je weet maar nooit. Men kan altijd contact zoeken, hé.”

Herbert Verhaeghe op carnavalsfeest

De Orde van de 3 Sleutels koos dit jaar ‘Tegen de sterren op’ als thema voor het carnavalsfeest. Op zaterdag 24 februari heeft vanaf 14 uur in de bovenzaal van café De Kiste de jeugd- en juniorverkiezing plaats. Een week later op zaterdag 3 maart worden in de Europahal de Stadsprins en de Sleutelfee verkozen. Op de pronkzitting zijn er optredens van onder meer de Aarseelse Ka3, Jason Bradley en Herbert Verhaeghe. Lennert Wolfs zorgt op de afterparty voor een dj-set. Op zondag 4 maart trekt de carnavalsstoet door de centrumstraten van Tielt. Die gaat om 14 uur van start, om 17.30 uur volgt in de Europahal een afterparty met prijsuitreiking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier