Aan tafel in Home Ter Vrije Aard: "Altijd blij met frietjes of kroketten"

18/05/18 om 09:00 - Bijgewerkt op 17/05/18 om 14:05

Elke week schuiven we aan tafel bij echte Kortrijkzanen. Deze keer mochten we mee eten in Home Ter Vrije Aard in Bissegem, waar mensen met een mentale beperking onder begeleiding wonen. "Enkel 's avonds en tijdens het weekend eten we hier. Overdag gaan we naar een dagcentrum."

Elf mensen wonen in het grote huis in de Vrije Aardstraat. Er wonen er twee in het huis ernaast, waar op de benedenverdieping burelen ingericht werden. Er woont nog een koppel in de straat, en één bewoner woont in een assistentiewoning. Er wonen ook vijf mensen van Ter Vrije Aard in een vleugel van woonzorgcentrum Biezenheem in de Hendrik Dewildestraat. Home Ter Vrije Aard opende 31 jaar geleden op pinkstermaandag. Er kwamen aanvankelijk acht mensen in het grote huis wonen, maar dit aantal groeide. "Er zijn nog vijf mensen die er ook al bij waren in het begin", aldus coördinator Johan Verledens. De leeftijd van de bewoners gaat van 35 tot 70 jaar.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!